Artikkeli

Teks­ti Mari Har­ju­la

Ku­vaus­jär­jes­te­lyt Mari Har­ju­la ja Mia Lund­berg

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Mi­ka­e­la An­tin

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Vii­ni­suo­si­tuk­set Sari Sirén

Vaihtelua jouluruokiin - katso 7 parasta reseptiä!

Haluatko hieman erilaiset jouluruoat? Herkullisessa jouluateriassa kunnioitetaan perinteisiä makuja modernilla otteella.

Val­mis­ta pe­rin­tei­sen kin­kun si­jaan sal­vi­al­la maus­tet­tu pos­sun si­sä­fi­lee. Kai­kes­sa rau­has­sa nau­ti­tun ate­ri­an päät­tää va­lu­val­la suk­laa­ga­nac­hel­la vii­meis­tel­ty va­del­ma-suk­laa­kak­ku.

Sang­ri­a­mal­jat - läm­min ter­ve­tu­li­ais­juo­ma

Ter­ve­tu­li­ais­juo­mak­si tar­jo­taan jou­lu­maus­teil­la ja he­del­mil­lä ryy­di­tet­tyä läm­min­tä sang­ri­aa.

Kat­so re­sep­ti: Sang­ri­a­mal­jat

Maus­tei­nen kar­pa­lo­sil­li

Al­ku­pa­la­pöy­tään ka­te­taan maus­teis­ta kar­pa­lo­sil­liä ja graa­vi­lo­hi­ce­vic­heä.

Juo­ma­suo­si­tus: Hie­man he­del­mäi­nen ja yrt­ti­nen olut ku­ten Got­lands Bryg­ge­ri Wis­by Weis­se-veh­nä­o­lut, Ruot­si, 3,98 e (0,5 l)

Kat­so re­sep­ti: Maus­tei­nen kar­pa­lo­sil­li

Graa­vi­lo­hi­ce­vic­he

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­kui­va ja aro­mik­kaan he­del­mäi­nen Ries­ling Lieu-Dit Mu­ehl­forst 2014, Rans­ka, 13,60 e

Kat­so re­sep­ti: Graa­vi­lo­hi­ce­vic­he

Pos­sun si­sä­fi­lee sal­tim­boc­ca ja ruu­su­kaa­lig­ra­tii­ni­o­me­na­sa­laat­ti

Pää­ruo­ak­si val­mis­te­taan por­saan­si­sä­fi­lee­tä sal­tim­boc­can ta­paan sal­vi­al­la maus­tet­tu­na ja il­ma­kui­vat­tuun kink­kuun kää­rit­ty­nä.

Li­suk­keek­si so­pii läm­min gra­naat­ti­o­me­na­ruu­su­kaa­li­sa­laat­ti.

Vii­ni­suo­si­tus: Peh­me­än he­del­mäi­nen ja aro­mi­kas He­wit­son Le Se­ca­teur 2014, Aust­ra­lia, 16,98 e tai kyp­sän he­del­mäi­nen ja tam­mi­nen val­ko­vii­ni Ma­te­tiq EQ Or­ga­nic Char­don­nay 2013, Chile, 15,98 e (luo­mu)

Kat­so re­sep­tit: Pos­sun si­sä­fi­lee sal­tim­boc­ca ja ruu­su­kaa­lig­ra­tii­ni­o­me­na­sa­laat­ti

Val­ko­si­pu­li-duc­hes­se­pe­ru­nat

Kuoh­ke­at val­ko­si­pu­lil­la maus­te­tut duc­hes­se­pe­ru­nat vii­meis­te­le­vät pää­ruo­an.

Kat­so re­sep­ti: Val­ko­si­pu­li-duc­hes­se­pe­ru­nat

Hu­na­ja­paah­de­tut he­del­mät ja sit­rus­vaah­to

Hu­na­ja­paah­de­tut luu­mut ja vii­ku­nat ovat mo­der­ni he­del­mä­jäl­ki­ruo­ka, joka tar­jo­taan sit­ruu­na­vaah­don kera.

Vii­ni­suo­si­tus: Kyp­sän sit­ruk­si­nen ja hu­na­jai­nen Puk­lus Pincés­zet To­ka­ji Aszú 5 Put­to­ny­os 2008, Un­ka­ri, 29,40 e (0,5 l)

Kat­so re­sep­ti: Hu­na­ja­paah­de­tut he­del­mät ja sit­rus­vaah­to

Va­del­ma-suk­laa­kak­ku

Kah­vin kera tar­jot­ta­van suk­laa­ka­kun pääl­le va­lu­te­taan suk­laa­ga­nac­hea.

Vii­ni­suo­si­tus: Puo­li­ma­kea ja he­del­mäi­nen samp­pan­ja De Saint Gall Demi-Sec, Rans­ka, 34,90 e

Kat­so re­sep­ti: Va­del­ma-suk­laa­kak­ku

Kat­so myös nämä vin­kit:

Näin pais­tat jou­lu­kin­kun oi­kein

Par­haat glö­git ja al­ko­ho­lit­to­mat juo­mat

Jou­lun her­kul­li­sim­mat lei­von­nai­set

Poi­mi upeim­mat kat­taus­vin­kit