Artikkeli

Urbaani kyläkauppa

Maa­ti­la­to­ri tuo pien­tuot­ta­jien aar­teet hel­sin­ki­läis­ten saa­ta­vil­le.

La­si­pa­lat­siin avat­tu Eat&Joy Maa­ti­la­to­ri vi­li­see asi­ak­kai­ta ja jot­kut tuot­teet myy­dään kä­sis­tä, ku­ten luo­mu­na­kit tä­nään.

Har­ri Kos­ki­sen suun­nit­te­le­mas­sa myy­mä­läs­sä on to­ri­mai­nen tun­nel­ma. Tis­kil­lä on vino pino li­sä­ai­neet­to­mia lei­piä ja hyl­lyis­sä

pien­tuot­ta­jien lä­hi­ruo­ka- sekä luo­mu­tuot­teet ovat nos­tal­gi­sis­sa kää­reis­sä.

Uni­o­ne Oy:n pe­rus­ta­man myy­mä­län läh­tö­koh­ta­na on puh­das, li­sä­ai­nee­ton ruo­ka ja tuo­tan­to­ket­jun ly­hyys. Tar­jol­la on tuot­tei­ta noin 100 eri tuot­ta­jal­ta ja va­li­koi­ma laa­je­nee koko ajan.

Pak­ka­ses­ta löy­tyy kyy­tön­li­haa, luo­mu­ank­kaa ja ku­kon­poi­kaa, jota mais­tet­tu­aan ei enää vil­kai­se­kaan maut­to­miin broi­le­rei­hin. Kyl­mä­hyl­lys­sä on leh­män­mai­toa pul­los­sa. Suo­raan leh­män uta­rees­ta, niin kuin jos­kus lap­se­na maal­la.

– Myym­me sitä kyl­py­mai­to­na, kos­ka pas­tö­roi­mat­to­man mai­don myyn­ti on kiel­let­tyä, hy­gie­ni­a­syis­tä, Aki Ar­jo­la, yk­si myy­mä­län pe­rus­ta­jis­ta, hy­myi­lee. (IK)

Eat&Joy Maa­ti­la­to­ri,

Man­ner­hei­min­tie 22 - 24, Hel­sin­ki.

Au­ki ma - pe 10 - 21, la 10 - 18, su La­si­pa­lat­sin­to­rin eri­kois­ta­pah­tu­mien yh­tey­des­sä.