Artikkeli

Upeat koristeet pihla­jan­mar­joista

Heh­ku­van pu­nai­sis­ta pih­la­jan­mar­jois­ta as­kar­te­let hel­pos­ti kau­niit ja ul­ko­na kes­tä­vät krans­sit.

Pih­la­jan­mar­jak­rans­si

Tar­vik­keet: pih­la­jan­mar­ja­tert­tu­ja, kuu­si ark­kia sa­no­ma­leh­teä ja ohut­ta kuk­ka­rau­ta­lan­kaa.

Näin teet: Rul­laa sa­no­ma­leh­ti­ar­kit viis­tot­tain rul­lak­si ja kier­rä se kuin vään­täi­sit pyyk­kiä kui­vak­si. Kier­rä leh­ti rin­ku­lak­si. Kier­rä ohut­ta kuk­ka­rau­ta­lan­kaa tai maa­la­rin­teip­piä krans­sin ym­pä­ri, niin et­tä se py­syy jä­mä­käs­ti ka­sas­sa. Tu­ke­va krans­si­poh­ja on tär­keä, sil­lä pih­la­jan­mar­jat pai­na­vat pal­jon. Muo­toi­le krans­si pyö­re­äk­si. Lai­ta 2 - 3 pih­la­jan­mar­ja­tert­tua vie­rek­käin run­gol­le ja kiin­ni­tä ne run­koon rau­ta­lan­gal­la. Lai­ta seu­raa­vat ter­tut peit­tä­mään edel­lis­ten var­ret ja jat­ka rau­ta­lan­gan kier­tä­mis­tä uu­sien tert­tu­jen var­sien pääl­tä. Pei­tä näin koko krans­si.

Pih­la­jan­mar­ja­hel­mi­nau­ha

Tar­vik­keet: vil­li­vii­nin tai joku muu pit­kä ja tai­pui­sa ok­sa, kar­hu­lan­kaa, neu­la ja pih­la­jan­mar­jo­ja.

Näin teet: Kier­rä vil­li­vii­nis­tä il­ma­va krans­si­run­ko. Pu­jo­ta pih­la­jan­mar­jat lan­kaan neu­lan avul­la, kuin pu­jot­tai­sit puu­hel­miä. Pää­tä alus­sa, kuin­ka pit­kän mar­ja­nau­han teet, sil­lä use­am­man mar­jan siir­tä­mi­nen ker­ral­laan eteen­päin lan­gas­sa saat­taa rik­koa ne. Kier­rä val­mis hel­mi­nau­ha krans­sin run­gon ym­pä­ril­le.

Kat­so li­sää oh­jei­ta syys­kuun Koti ja keit­tiö -leh­des­tä.

Teks­ti Tea Hon­ka­sa­lo

Ku­vat Ul­la­mai­ja Hän­ni­nen