Artikkeli

Suvi Rüster

Upea punajuurihummus-fetavoi­lei­pä­kakku on kahvipöydän kaunotar

Punajuurihummus tuo voileipäkakkuun ihanasti makua ja näyttävän ulkomuodon.

Pu­na­juu­ri­hum­mus-fe­ta­voi­lei­pä­kak­ku

30 min + te­key­ty­mi­nen 2 t • help­po • 20 e

12 an­nos­ta

15 (noin 500 g) paah­to­lei­pä­vii­pa­let­ta

Täy­te ja kuor­ru­tus:

3 rs (à 150 g) pu­na­juu­ri­hum­mus­ta

2 rs (à 200 g) yrt­ti­tuo­re­juus­toa

1 sit­ruu­nan mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

1 tl jee­raa

Ko­ris­teek­si:

100 g fe­ta­juus­toa

1 ruuk­ku vii­ni­suo­la­hei­nää

3 rkl paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

¼ pie­ni pu­na­si­pu­li ren­kai­na

1 rs (125 g) kar­hun­va­del­mia

tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Leik­kaa paah­to­lei­vis­tä kuo­ret pois.

2. Se­koi­ta pu­na­juu­ri­hum­mus ja tuo­re­juus­to kul­hos­sa. Pese sit­ruu­na, raas­ta kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Li­sää sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te ja mehu täyt­tee­seen. Maus­ta jee­ral­la.

3. Vuo­raa 1 ½ lit­ran lei­pä­vuo­ka tuo­re­kel­mul­la niin, et­tä reu­no­jen yli jää rei­lus­ti tuo­re­kel­mua, jon­ka voi kie­toa täy­te­tyn voi­lei­pä­ka­kun pääl­le.

4. Lado vuo­an poh­jal­le lei­pä­vii­pa­lei­ta. Le­vi­tä pääl­le ⅓ täyt­tees­tä. Lado pääl­le lei­pä­vii­pa­lei­ta, le­vi­tä pääl­le puo­let jäl­jel­lä ole­vas­ta täyt­tees­tä. Le­vi­tä täyt­teen pääl­le lo­put lei­pä­vii­pa­leet. Lop­pu täy­te tu­lee kuor­rut­teek­si. Kää­räi­se tuo­re­kel­mu kak­ku­vuo­an ym­pä­ril­le. Pai­na lei­piä hie­man, jot­ta kak­ku on na­pa­kas­ti pa­ke­tis­sa. Nos­ta jää­kaap­piin te­key­ty­mään vä­hin­tään pa­rik­si tun­nik­si.

5. Nos­ta kak­ku tuo­re­kel­mus­ta tar­joi­lu­va­dil­le. Le­vi­tä ka­kun pääl­le ja reu­noil­le lo­put täyt­tees­tä. Le­vi­tä ka­kun reu­noil­le vii­ni­suo­la-
hei­nä­leh­tiä. Ko­ris­te­le kak­ku fe­ta­juus­tol­la, paah­de­tuil­la pin­jan­sie­me­nil­lä, pu­na­si­pu­li­ren­kail­la, kar­hun­va­del­mil­la ja ros­ma­rii­nil­la. Rou­hai­se pääl­le mus­ta­pip­pu­ria.