Suvi Rüster
Punajuurihummus-fetavoileipäkakku
30 min + tekeytyminen 2 t • helppo • 20 e
12 annosta
15 (noin 500 g) paahtoleipäviipaletta
Täyte ja kuorrutus:
3 rs (à 150 g) punajuurihummusta
2 rs (à 200 g) yrttituorejuustoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tl jeeraa
Koristeeksi:
100 g fetajuustoa
1 ruukku viinisuolaheinää
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
¼ pieni punasipuli renkaina
1 rs (125 g) karhunvadelmia
tuoretta rosmariinia
rouhittua mustapippuria
1. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois.
2. Sekoita punajuurihummus ja tuorejuusto kulhossa. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu täytteeseen. Mausta jeeralla.
3. Vuoraa 1 ½ litran leipävuoka tuorekelmulla niin, että reunojen yli jää reilusti tuorekelmua, jonka voi kietoa täytetyn voileipäkakun päälle.
4. Lado vuoan pohjalle leipäviipaleita. Levitä päälle ⅓ täytteestä. Lado päälle leipäviipaleita, levitä päälle puolet jäljellä olevasta täytteestä. Levitä täytteen päälle loput leipäviipaleet. Loppu täyte tulee kuorrutteeksi. Kääräise tuorekelmu kakkuvuoan ympärille. Paina leipiä hieman, jotta kakku on napakasti paketissa. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.
5. Nosta kakku tuorekelmusta tarjoiluvadille. Levitä kakun päälle ja reunoille loput täytteestä. Levitä kakun reunoille viinisuola-
heinälehtiä. Koristele kakku fetajuustolla, paahdetuilla pinjansiemenillä, punasipulirenkailla, karhunvadelmilla ja rosmariinilla. Rouhaise päälle mustapippuria.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ