Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Unikonsiemenkakku
8–10 palaa
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 pss (44 g) unikonsiemeniä
3 rkl appelsiinimehua
1 appelsiinin kuori raastettuna
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne appelsiinimehun ja -kuoriraasteen kanssa muiden aineiden joukkoon.
2. Kaada taikina yhteen isoon kakkuvuokaan (vetoisuus noin 1 l) tai 6–7 pienempään vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla isoa vuokaa noin 50 minuuttia tai pieniä noin 20 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät kakut kuivu.
3. Anna jäähtyä. Tee halutessasi kakuille kuorrutus appelsiinimehusta ja tomusokerista.
Valmistusaika: 15 min + 50 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 9 e
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Englantilainen tee-etiketti
Perinteisesti iltapäivätee tarjoillaan kello 15 ja 17 välillä.
Klassinen tapa nauttia iltapäiväteestä on koota tarjottavat kerrosvadille. Syömisjärjestys on alhaalta ylöspäin: ensin suolaiset, sitten skonssit ja lopuksi yläkerran makeat houkutukset.
Yleensä iltapäiväteellä tarjoillaan Assam-, Darjeeling- tai Earl Grey -teetä.
Teen kanssa tarjoillaan maitoa, sokeria ja sitruunaa. Samaan kuppiin laitetaan joko maitoa tai sitruunaa.
Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2