Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Unikonsiemenkakku
8–10 palaa
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 pss (44 g) unikonsiemeniä
3 rkl appelsiinimehua
1 appelsiinin kuori raastettuna
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne appelsiinimehun ja -kuoriraasteen kanssa muiden aineiden joukkoon.
2. Kaada taikina yhteen isoon kakkuvuokaan (vetoisuus noin 1 l) tai 6–7 pienempään vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla isoa vuokaa noin 50 minuuttia tai pieniä noin 20 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät kakut kuivu.
3. Anna jäähtyä. Tee halutessasi kakuille kuorrutus appelsiinimehusta ja tomusokerista.
Valmistusaika: 15 min + 50 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 9 e
Photography: Reetta Pasanen
Photography: Reetta Pasanen
Englantilainen tee-etiketti
Perinteisesti iltapäivätee tarjoillaan kello 15 ja 17 välillä.
Klassinen tapa nauttia iltapäiväteestä on koota tarjottavat kerrosvadille. Syömisjärjestys on alhaalta ylöspäin: ensin suolaiset, sitten skonssit ja lopuksi yläkerran makeat houkutukset.
Yleensä iltapäiväteellä tarjoillaan Assam-, Darjeeling- tai Earl Grey -teetä.
Teen kanssa tarjoillaan maitoa, sokeria ja sitruunaa. Samaan kuppiin laitetaan joko maitoa tai sitruunaa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ