MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIIA HÄRKÖNEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 5/2015
noin 100 g (1 ½ dl) kahteen kertaan ryöpättyjä korvasieniä (katso ohje alla)
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
½ dl hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun:
ruisnäkkileipää tai ruislastuja
1. Pilko sienet ja paista niitä pannulla muutaman minuutin ajan.
2. Valuta ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit.
3. Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Lisää kevätsipulisilppu, yrtit, mausteet ja sienet sekä aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tasaiseksi.
4. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi ruisnäkkileivän kera.
Viinisuositus: Kevyt, mausteinen ja marjainen Becker Family Pinot Noir 2011, Saksa, 17,44 e
KORVASIENTEN KÄSITTELY
Korvasieni sisältää myrkkyä nimeltä gyromitriini. Huolellisella käsittelyllä myrkky poistuu sienistä.
Putsaa sienistä hiekka ja roskat. Leikkaa jalan tyvi pois ja halkaise, puhdista sienet myös sisältä. Ryöppää eli keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viiden minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin keittokertojen välissä ja jälkeen. Keitettäessä korvasienistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja, joten huolehdi keittopaikan tuuletuksesta.
Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä (10 g sieniä ja 2 dl vettä). Keitä kuivatut sienet liotuksen jälkeen kahteen kertaan tuoreiden tapaan.
Lähde: evira.fi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2