Koti ja keittiö 10/2010 Katri Schröder Kuvat Reetta Pasanen
4 annosta
100 g kantarelleja, suppilo-
vahveroita tai herkkusieniä
4 pekoniviipaletta
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
noin 400 g poronkäristystä
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 hapan omena,
esim. Granny Smith
1 1/ 2 dl vettä
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl siirappia
noin 100 g rucolaa
ripaus suolaa ja
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
1 dl puolukoita
1. Puhdista ja pilko sienet. Nosta sienet kuivalle, kuumalle pannulle ja paista, kunnes neste on haihtunut. Pilko pekonit. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pekoni ja sipuli pannulle. Sekoittele, kunnes pekonit hieman paahtuvat ja sipuli pehmenee. Nosta seos syrjään.
2. Paahda samalla pannulla poronkäristys. Lisää loraus öljyä pannulle ja lisää jäinen liha vähitellen. Kääntele lihaa, kunnes koko määrä on ruskistunut. Lisää vesi ja anna lihojen hautua noin 20 minuuttia.
3. Lisää hienonnettu valkosipuli
sekä sipuli-pekoni-sieniseos.
4. Halkaise omena, poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi paloiksi. Lisää pannulle ja kääntele hetken aikaa.
5. Lisää vesi, viinietikka ja siirappi ja anna kastikkeen kiehahtaa.
6. Lisää pannulle rucola. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
7. Kääntele käristystä pannulla.
8. Ripottele joukkoon puolukat ja tarjoile kastike esimerkiksi keitettyjen puikulaperunoiden kanssa.
Valmistusaika: noin 45 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2