Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Jaana Tolonen
Kuvat Fabian Björk
4 annosta
Aineosat:
800 g perunoita
2 valkosipulinkynttä
3/4 dl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl sokeria
1 rkl ketsuppia
sormisuolaa
muutama kierros valkopippuria myllystä
Viimeistelyyn:
seesaminsiemeniä
Näin valmistat:
1. Harjaa tai kuori perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöisiksi ja nosta viileään. Lohko kylmät perunat.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paista niitä muutama minuutti öljyssä. Lisää perunat ja paista niihin kaunis pinta. Lisää pannulle soija, siirappi, sokeri ja ketsuppi. Paista sekoitellen, kunnes kastike hieman paksuuntuu.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele seesaminsiemenillä.
Lue myös:
Valkosipuli-duchesseperunat
Naposteluperunat ja chilidippi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2