Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jaa­na To­lo­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Sticky potatoes eli tahmeanmakeat potut

Sticky potatoes eli tahmeanmakeat perunat sopivat liharuokien lisäkkeiksi.

4 an­nos­ta

Ai­ne­o­sat:

800 g pe­ru­noi­ta

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3/4 dl ryp­si­öl­jyä

2 rkl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 rkl vaah­te­ra­sii­rap­pia

2 rkl so­ke­ria

1 rkl ket­sup­pia

sor­mi­suo­laa

muu­ta­ma kier­ros val­ko­pip­pu­ria myl­lys­tä

Vii­meis­te­lyyn:

see­sa­min­sie­me­niä

Näin val­mis­tat:

1. Har­jaa tai kuo­ri pe­ru­nat. Kei­tä ne kyp­sik­si suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. An­na jääh­tyä en­sin huo­neen­läm­pöi­sik­si ja nos­ta vii­le­ään. Loh­ko kyl­mät pe­ru­nat.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Pais­ta nii­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti öl­jys­sä. Li­sää pe­ru­nat ja pais­ta nii­hin kau­nis pin­ta. Li­sää pan­nul­le soi­ja, sii­rap­pi, so­ke­ri ja ket­sup­pi. Pais­ta se­koi­tel­len, kun­nes kas­ti­ke hie­man pak­suun­tuu.

3. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Vii­meis­te­le see­sa­min­sie­me­nil­lä.

Lue myös:

Val­ko­si­pu­li-duc­hes­se­pe­ru­nat

Has­sel­bac­kan pe­ru­nat

Na­pos­te­lu­pe­ru­nat ja chi­li­dip­pi