Artikkeli

Siikalaatikko

Viipaloi kuoritut perunat. Kuori ja suikaloi sipulit ja kiehauta kuumalla pannulla voinokareen kanssa niin että sipuli hieman pehmenee...

2 graa­vi­suo­lat­tua sii­ka­fi­lee­tä

10 pe­ru­naa

2 kel­ta­si­pu­lia

1 dl til­li­silp­pua

6 dl mai­toa

3 mu­naa

val­ko­pip­pu­ria

1. Vii­pa­loi kuo­ri­tut pe­ru­nat.

2. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­lit ja kie­hau­ta kuu­mal­la pan­nul­la voi­no­ka­reen kans­sa niin et­tä si­pu­li hie­man peh­me­nee.

3. Voi­te­le uu­ni­vuo­ka ja lado vuo­kaan puo­let pe­ru­nas­ta, sii­ka­fi­leet pa­loi­na ja nii­den pääl­le peh­mi­tet­ty si­pu­li sekä til­li. Pei­tä vuo­ka lo­pul­la pe­ru­nal­la.

4. Pane vuo­ka 200-as­tei­seen uu­niin 15 mi­nuu­tik­si ja se­koi­ta sil­lä ai­kaa mu­na­mai­to ja maus­ta se pip­pu­ril­la. Li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa suh­tees­sa ka­lan suo­lai­suu­teen. Kaa­da mu­na­mai­to vuo­kaan.

5. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa puo­li­sen tun­tia.

Koti ja keit­tiö 12/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ