Artikkeli

Teks­ti Mari Har­ju­la

Tyy­li Mil­la Kuu­si­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Vii­ni­suo­si­tuk­set Sari Sirén

Salsicciakepakot

Maukkaat salsicciakepakot syntyvät salsic­ci­a­mak­karan tapaan maustetusta murekemassasta.

Noin 10 kpl

800 g por­saan jau­he­li­haa

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/2 rkl me­ri­suo­laa

1/2  rkl mus­ta­pip­pu­ria

1 1/2 tl fen­ko­lin­sie­me­niä

1/2 tl chi­li­hiu­ta­lei­ta

1/2 dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

Li­säk­si:

öl­jyä

8–10 puis­ta gril­li­tik­kua

Näin val­mis­tat sal­sic­ci­a­ke­pa­kot:

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Lai­ta jau­he­li­ha ja maus­teet kul­hoon ja se­koi­ta ta­sai­sek­si mu­re­ke­tai­ki­nak­si. An­na maus­tua vä­hin­tään puo­li tun­tia en­nen kyp­sen­nys­tä.

3. Lai­ta gril­li­ti­kut ve­teen li­ko­a­maan.

4. Muo­toi­le mas­sas­ta pit­kä­no­mai­sia pöt­kö­jä gril­li­tik­ku­jen ym­pä­ril­le. Kyp­sen­nä ke­pa­kot gril­lis­sä kyp­sik­si. Muis­ta kään­nel­lä! Voit kyp­sen­tää ke­pa­kot myös uu­nis­sa pel­lil­lä lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kyp­siä.

Vii­ni­suo­si­tus: Kes­ki­täy­te­läi­nen, mar­jai­nen ja ke­pe­än maus­tei­nen Zi­nio Gar­nac­ha 2016, Es­pan­ja, 9,99 e.

Kat­so myös nämä her­kul­li­set re­sep­tit:

Sal­sic­cia-car­bo­na­ra

Lins­si­keit­to ve­geil­lä höys­tet­ty­nä

Po­len­ta­puu­roa ja sal­sic­caa