Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 9/2012

Sakean makea chilikeitto

Sopivasti tulinen chilikeitto lämmittää syksyn viilenevissä illoissa.

4 an­nos­ta

4 pu­nais­ta suip­po­pap­ri­kaa

1 pu­nai­nen chili

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

4 to­maat­tia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

7 dl kas­vis­lien­tä

3 rkl to­maat­ti­so­set­ta

1 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 tl tim­ja­mia

ri­paus suo­laa

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

ko­ri­an­te­ria

rans­kan­ker­maa

1. Hal­kai­se pap­ri­kat ja chili ja pois­ta kan­nat ja sie­men­kiin­nik­keet. Leik­kaa rei­luik­si pa­loik­si. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­li ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Hal­kai­se to­maa­tit, pois­ta kan­nat ja pa­loit­te­le.

2. Nos­ta pa­loi­tel­lut kas­vik­set uu­ni­vuo­kaan ja va­lu­ta se­kaan olii­vi­öl­jyä.

Paah­da kas­vik­sia 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20 mi­nuut­tia.

Se­koi­ta kas­vik­sia muu­ta­man ker­ran paah­ta­mi­sen ai­ka­na.

3. Nos­ta vuo­ka uu­nis­ta ja pu­ris­ta se­kaan val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Pei­tä vuo­ka fo­li­ol­la ja an­na kas­vis­ten

ve­täy­tyä het­ken ai­kaa.

4. Kaa­da kas­vik­set kat­ti­laan ja li­sää kas­vis­lie­mi, to­maat­ti­so­se ja fa­rii­ni­so­ke­ri.

An­na kei­ton kie­hua noin 5 mi­nuut­tia. Maus­ta tim­ja­mil­la, suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la.

5. So­seu­ta lo­puk­si keit­toa hie­man sau­va­se­koit­ti­mel­la. Keit­toon saa jää­dä myös sat­tu­mia.

6. Ko­ris­te­le keit­to ko­ri­an­te­ril­la ja tar­joi­le rans­kan­ker­man kans­sa.