Mari Harjula kuvat Arto Vuohelainen
4 annosta
1 l vettä
2 ½ dl survottuja karpaloita tai puolukoita
4 dl ruisrouhetta
½ tl suolaa
1 dl sokeria
Tarjoiluun: maitoa (sokeria)
1. Mittaa vesi, karpalosurvos ja ruisrouhe uunivuokaan.
2. Kypsennä uunissa 150–175 asteessa noin 2 tuntia.
3. Sekoita puuroon suola ja sokeri kypsennyksen loppuvaiheessa ja hauduta kypsäksi.
4. Anna jäähtyä ja tarjoa maidon kera.
Vinkki! Voit valmistaa puuron myös liedellä. Lisää rouhe ja marjasurvos kiehuvaan veteen ja hauduta puuroa 45 minuuttia. Pikaisen ruis-karpalopuuron valmistat liedellä ruishiutaleista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2