Rommirusinajäädyke
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Rommirusinajäädyke
20 min + jäätyminen 6 tuntia . helppo . 12 e
6–8 annosta
1 ½ dl rusinoita
¾ dl rommia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
200 g kinuskituorejuustoa
½ tl vaniljauutetta
2 dl kuohukermaa
½ dl pekaanipähkinöitä
Koristeeksi:
sulatettua ja rouhittua suklaata
1. Mittaa rusinat ja rommi kulhoon. Anna maustua vähintään tunti huoneenlämmössä.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kinuskituorejuusto, vaniljauute ja rommirusinat. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja nostele muiden ainesten joukkoon. Rouhi pekaanipähkinät ja sekoita jäädykemassaan.
3. Kaada jäädykeseos pakastuksen kestävään astiaan. Peitä kannella tai tuorekelmulla. Sekoita jäädykettä muutamia kertoja pakastuksen ensimmäisen parin tunnin aikana, jotta rommirusinat ja pekaanipähkinät eivät painu vuoan pohjalle. Anna jäädykkeen pakastua vähintään 6 tuntia.
4. Nosta jäädyke huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoilulautaselle. Koristele jäädyke sulatetulla ja rouhitulla suklaalla.
Rommirusinajäädyke
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2