Artikkeli

Rapeat lanttukukkoset

1 pkt (500 g) pa­kas­tet­tua ruis­tai­ki­naa

Täy­te:

noin 800 g lant­tu­kuu­ti­oi­ta

100 g pe­ko­nia sil­put­tu­na

1/2 tl suo­laa

4–5 rkl sii­rap­pia

tilk­ka vet­tä

1. Su­la­ta ruis­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Pais­ta pe­ko­nia pan­nul­la kan­nen al­la. Kun ras­va al­kaa ir­ro­ta, li­sää lant­tu­kuu­ti­ot. An­na pais­tua het­ki kään­nel­len. Li­sää maus­teet ja vesi. An­na hau­tua kan­nen al­la kyp­sik­si, noin 15–20 mi­nuut­tia.

3. Kau­li ruis­tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si ja ota pyö­re­äl­lä muo­til­la (halk. noin 12 cm) kuo­ria. Jaa täy­te kuo­ril­le, voi­te­le reu­nat ve­del­lä, tai­ta kah­tia ja sul­je reu­na haa­ru­kal­la tai ni­pis­tä­mäl­lä.

4. Pis­te­le kuk­ko­set haa­ru­kal­la ja pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15-20 min.