Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.
Martti Järvi
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Raparperi-mantelipaistos
40 min + kypsennys noin 30 min . helppo . 10 e
6 annosta
150 g mantelimassaa
150 g pehmeää voita
4 dl kaurajauhoja
ripaus suolaa
1 l kuutioitua raparperia
1 dl ruokosokeria
4 rkl calvadosta
100 g valkosuklaata
1 tl jauhettua kanelia
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
tomusokeria
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
1. Sekoita kulhossa mantelimassa, pehmeä voi, kaurajauhot ja ripaus suolaa tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kylmään puoleksi tunniksi.
2. Pese raparperinvarret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita piirakkavuoassa raparperit, ruokosokeri ja calvados. Leikkaa valkosuklaa pieniksi kuutioiksi ja lisää vuokaan. Sekoita joukkoon kaneli ja vaniljasokeri.
3. Painele taikina vuokaan raparperinpalojen päälle. Paina taikina kiinni vuoan reunoille. Pistele haarukalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes taikinakuori on paistunut kauniin ruskeaksi ja tuntuu kypsän rapealta. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
Mantelimassasta ja kaurajauhoista sekoitettu taikinakuori paistuu rapsakaksi. Raparperit kypsyvät maukkaiksi valkosuklaan, kanelin ja calvadostilkkasen kanssa.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2