Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen

Raikkaat sitruunaruudut

Näissä mehevissä sitruu­na­ruu­duissa on makua! Ohje on Koko Britannia leipoo -sarjan ihastuttavalta tuomarilta, Mary Berryltä.

Mary Ber­ryn sit­ruu­na­ruu­dut

20 min + 1,5 t help­po noin 11 e

noin 24 pa­laa

Poh­ja:

225 g kyl­mää voi­ta

225 g (noin 2 ¾ dl) so­ke­ria

275 g (noin 4 ¼ dl ) veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

4 isoa ka­nan­mu­naa

2 rkl mai­toa

2 rkl le­mon cur­dia

2 (luo­mu)sit­ruu­nan kuo­ri raas­tet­tu­na

Kuor­ru­tus:

250 g (noin 4 ¼ dl) to­mu­so­ke­ria sii­vi­löi­ty­nä

3–4 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 (luo­mu)sit­ruu­nan kuo­ri-

raas­te

1. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ri uu­ni­vuo­kaan tai pel­lil­le, joka on kool­taan noin 22 x 32 cm. Läm­mi­tä uu­ni 175 as­tee­seen.

2. Mit­taa kaik­ki poh­jan ai­neet kul­hoon. Vat­kaa säh­kö­vat­kai­mel­la noin 2 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on ta­sais­ta. Kaa­da vuo­kaan. Ta­soi­ta pin­ta.

3. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la 30–35 mi­nuut­tia tai kun­nes kak­ku on kyp­sä. An­na jääh­tyä ko­ko­naan.

4. Tee kuor­ru­tus. Mit­taa sii­vi­löi­ty to­mu­so­ke­ri kul­hoon. Li­sää sit­ruu­na­me­hua vä­hän ker­ral­laan, kun­nes seos on jä­mä­kän juok­se­vaa. Kaa­da ka­kul­le. Ko­ris­te­le raas­te­tul­la sit­ruu­nan­kuo­rel­la.