Sanna Kekäläinen
Mary Berryn sitruunaruudut
20 min + 1,5 t helppo noin 11 e
noin 24 palaa
Pohja:
225 g kylmää voita
225 g (noin 2 ¾ dl) sokeria
275 g (noin 4 ¼ dl ) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 isoa kananmunaa
2 rkl maitoa
2 rkl lemon curdia
2 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
Kuorrutus:
250 g (noin 4 ¼ dl) tomusokeria siivilöitynä
3–4 rkl sitruunamehua
1 (luomu)sitruunan kuori-
raaste
1. Laita leivinpaperi uunivuokaan tai pellille, joka on kooltaan noin 22 x 32 cm. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Mittaa kaikki pohjan aineet kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella noin 2 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista. Kaada vuokaan. Tasoita pinta.
3. Paista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kokonaan.
4. Tee kuorrutus. Mittaa siivilöity tomusokeri kulhoon. Lisää sitruunamehua vähän kerrallaan, kunnes seos on jämäkän juoksevaa. Kaada kakulle. Koristele raastetulla sitruunankuorella.
Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.
Reetta Pasanen
Suppilovahveropyörykät voi tarjoilla esimerkiksi muusin ja parmesaanilastujen kera.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2