Hanna Linnakko
Jauhelihapide eli turkkilainen pizza
4 kpl
Pohja:
2 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
4 ½ dl durumvehnäjauhoja
Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g naudan paistijauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl juustokuminaa
1 tl sumakkia tai paprikajauhetta
200 g fetaa
1 rkl seesaminsiemeniä
2 limettiä lohkoina
2 rkl hienonnettua minttua
2 rkl hienonnettua korianteria
1. Lämmitä vesi kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Sekoita murusteltu hiiva joukkoon. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikinaa muutama minuutti. Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
2. Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Jatka paistamista hetki.
3. Jaa taikina neljään osaan. Kauli soikeiksi paloiksi. Painele jauhelihaseos taikinoille. Kierrä taikinan päät halutessasi suippomaisiksi. Anna kohota noin 5 minuuttia.
4. Ripottele jauhelihalle fetaa ja seesaminsiemeniä.
5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Purista päälle juuri ennen tarjoilua limettiä ja lisää yrttisilppua.
Valmistusaika: 1 t
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 13,5 e
Ruisjauhoissa pyöritetyistä muikuista tulee rapeita, kun ne paistaa voin ja öljyn sekoituksessa. Paista myös sitruunalohkoja hetken pannulla muikkujen kanssa, niin sitruunat mehustuvat ja maustavat kalan. Dippaile sitruunaisia muikkuja valkosipulikastikkeeseen, joka sekoitetaan majoneesin sijaan täyteläisestä turkkilaisesta jogurtista.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2