Artikkeli

Hanna Linnakko

Pide on turkkilainen pizza

Litteä piiras on turkkilainen versio pizzalle. Täytteessä on jauhelihaa, fetaa ja seesaminsiemeniä, mausteena ihanasti juustokuminaa, tuoreita yrttejä ja limettimehua.

Jau­he­li­ha­pi­de eli turk­ki­lai­nen piz­za

4 kpl

Poh­ja:

2 dl vet­tä

25 g tuo­re­hii­vaa

1 tl suo­laa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

4 ½ dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

400 g nau­dan pais­ti­jau­he­li­haa

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

2 tl juus­to­ku­mi­naa

1 tl su­mak­kia tai pap­ri­ka­jau­het­ta

200 g fe­taa

1 rkl see­sa­min­sie­me­niä

2 li­met­tiä loh­koi­na

2 rkl hie­non­net­tua mint­tua

2 rkl hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

1. Läm­mi­tä vesi kä­den­läm­pöis­tä hie­man kuu­mem­mak­si. Se­koi­ta mu­rus­tel­tu hii­va jouk­koon. Li­sää suo­la, öl­jy ja jau­hot. Alus­ta tai­ki­naa muu­ta­ma mi­nuut­ti. Pei­tä keit­ti­ö­pyyh­keel­lä ja an­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Tee täy­te. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lo­ta nii­tä pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää jau­he­li­ha ja pais­ta kyp­säk­si. Li­sää jouk­koon to­maat­ti­py­ree ja maus­teet. Jat­ka pais­ta­mis­ta het­ki.

3. Jaa tai­ki­na nel­jään osaan. Kau­li soi­keik­si pa­loik­si. Pai­ne­le jau­he­li­ha­se­os tai­ki­noil­le. Kier­rä tai­ki­nan päät ha­lu­tes­sa­si suip­po­mai­sik­si. An­na ko­ho­ta noin 5 mi­nuut­tia.

4. Ri­pot­te­le jau­he­li­hal­le fe­taa ja see­sa­min­sie­me­niä.

5. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10–15 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on kyp­sää. Pu­ris­ta pääl­le juu­ri en­nen tar­joi­lua li­met­tiä ja li­sää yrt­ti­silp­pua.

Val­mis­tu­sai­ka: 1 t

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 13,5 e