Hanna Linnakko
Jauhelihapide eli turkkilainen pizza
4 kpl
Pohja:
2 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
4 ½ dl durumvehnäjauhoja
Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g naudan paistijauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl juustokuminaa
1 tl sumakkia tai paprikajauhetta
200 g fetaa
1 rkl seesaminsiemeniä
2 limettiä lohkoina
2 rkl hienonnettua minttua
2 rkl hienonnettua korianteria
1. Lämmitä vesi kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi. Sekoita murusteltu hiiva joukkoon. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikinaa muutama minuutti. Peitä keittiöpyyhkeellä ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
2. Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Jatka paistamista hetki.
3. Jaa taikina neljään osaan. Kauli soikeiksi paloiksi. Painele jauhelihaseos taikinoille. Kierrä taikinan päät halutessasi suippomaisiksi. Anna kohota noin 5 minuuttia.
4. Ripottele jauhelihalle fetaa ja seesaminsiemeniä.
5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Purista päälle juuri ennen tarjoilua limettiä ja lisää yrttisilppua.
Valmistusaika: 1 t
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 13,5 e
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Arto Vuohelainen
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Arto Vuohelainen
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
Sillisalaatti kauden vihannesten ja mädin kera.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2