Artikkeli

KU­VAT JES BUUS­MANN

Perunamuffinit

400 g kei­tet­ty­jä pe­ru­noi­ta

150 pork­ka­noi­ta

1 rlk hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä, esim. per­sil­jaa ja ra­kuu­naa

3 ke­vät­si­pu­lin vart­ta

suo­laa

3 kel­tu­ais­ta

3 val­ku­ais­ta

300 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

1 dl mai­toa

noin 1/3 dl veh­nä­jau­ho­ja

pa­pe­ri­sia muf­fi­ni­vuo­kia

1. Leik­kaa kei­te­tyt pe­ru­nat pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Raas­ta pork­ka­na kar­ke­ak­si raas­teek­si. Hie­non­na ke­vät­si­pu­li. Se­koi­ta pe­ru­nat, pork­ka­na­raas­te, ke­vät­si­pu­li, yr­tit ja suo­la kes­ke­nään.

2. Se­koi­ta kel­tu­ai­set, tuo­re­juus­to ja mai­to. Li­sää jau­hot ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si ja kään­te­le vaah­to va­ro­vas­ti kel­tu­ais-juus­to­se­ok­seen. Se­koi­ta juu­res- ja mu­na­se­ok­set kes­ke­nään.

4. Jaa mas­sa muf­fi­ni­vuo­kiin ja kyp­sen­nä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia, kun­nes muf­fi­nit ovat kau­niin kul­lan­rus­kei­ta.

5. Tar­joa pe­ru­na­muf­fi­nei­ta li­ha­ruo­kien li­säk­kee­nä.