Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01-02/06

Pekoni-perunaskonssit

Pekoni, yrtit ja parmesaanijuusto täydentävät perunan makua skonsseissa.

(2 tee­lei­pää)

250 g pe­ru­naa, jau­hois­ta la­ji­ket­ta

5 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

1 tl kui­vat­tua per­sil­jaa

1 tl kui­vat­tua ba­si­li­kaa

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

50 g par­me­saa­ni­juus­toa

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

noin 3/4 dl mai­toa

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pe­ru­nat. Kei­tä kyp­säk­si ja sur­vo.

2. Kuu­ti­oi pe­ko­ni ja pais­ta se ra­pe­ak­si kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la. An­na jääh­tyä.

3. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Raas­ta par­me­saa­ni ja se­koi­ta jau­ho-maus­te­se­ok­seen. Nypi jouk­koon ras­va. Li­sää pe­ru­na­so­se ja pe­ko­nit. Li­sää mai­toa niin, et­tä tai­ki­na on kiin­te­ää.

4. Jaa tai­ki­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le kah­teen osaan ja ta­put­te­le pyö­reik­si lei­vik­si. Jaa lei­vät tai­ki­na­pyö­räl­lä tai veit­sel­lä ke­vy­es­ti nel­jään osaan ja pis­te­le haa­ru­kal­la.

5. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia. Ir­ro­ta pa­lat toi­sis­taan ja tar­joa.