Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Palvikinkku-sienirulla

1 pkt (240 g) ne­li­ön muo­tois­ta ries­kaa (esim. Jän­kä)

Täy­te:

150 g pal­vi­kink­kua

125 g pi­par­juu­ren ma­kuis­ta

tuo­re­juus­toa

1 pkt (á 400 g) val­mis­ta herk­ku­sie­ni­sa­laat­tia (Fors­san)

Pääl­le:

1 dl tat­ti-herk­ku­sie­ni­maus­tet­tua ruo­an­lait­to­rans­kan­ker­maa

(Creme Bon­jour Cui­si­ne)

1/2 dl tuo­re­juus­toa

1/2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 ruuk­ku her­neen­ver­so­ja

1/2 dl val­mii­ta ma­ri­noi­tu­ja herk­ku­sie­niä

1. Ota pari, kol­me sii­vua pal­vi­li­has­ta si­vuun ko­ris­te­lua var­ten. Leik­kaa lo­put pie­nek­si sil­puk­si.

2. Yh­dis­tä kaik­ki täyt­teen ai­nek­set kes­ke­nään ja se­koi­ta seos ta­sai­sek­si.

3. Le­vi­tä pöy­däl­le pari lei­vin­pa­pe­ria, niin et­tä lii­tos­koh­das­sa pa­pe­rit ovat pääl­lek­käin. Pane pääl­le kak­si ries­ka­ne­li­ö­tä sa­maan ta­paan hiu­kan pääl­lek­käin. Jos käy­tät ohu­em­paa ne­li­ö­ries­kaa pane use­am­pi ries­ka pääl­lek­käin niin, et­tä ries­kaa on pai­nol­taan oh­jeen ver­ran.

4. Lei­vi­tä täy­te ries­ka­le­vyn pääl­le ja kää­ri ries­kat lei­vin­pa­pe­ria apu­na käyt­tä­en tii­viil­le rul­lal­le. Kie­do rul­la tii­viis­ti kel­muun ja nos­ta vii­le­ään mie­lel­lään yön ajak­si.

5. Ko­ris­te­le juu­ri en­nen tar­joi­lua. Se­koi­ta kes­ke­nään rans­kan­ker­ma, tuo­re­juus­to ja sit­ruu­na­me­hu. Le­vi­tä seos rul­lan pin­nal­le. Ko­ris­te­le kuor­ru­tet­tu pin­ta her­neen­ver­soil­la, herk­ku­sie­ni­vii­pa­leil­la ja pal­vi­kink­ku­rul­lil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ