Artikkeli

Pääsiäisen raikkaat rahkaherkut

Her­kul­li­set rah­ka­jäl­ki­ruo­at, lei­von­nai­set ja ka­kut kruu­naa­vat pää­si­äi­sa­te­ri­an ja kah­vi­het­ken.

Her­kul­li­set rah­ka­jäl­ki­ruo­at, lei­von­nai­set ja ka­kut kruu­naa­vat pää­si­äi­sa­te­ri­an ja kah­vi­het­ken.

    Sit­ruu­nai­nen pas­ha maus­te­taan kir­si­koil­la, su­kaa­til­la ja man­te­li­las­tuil­la. Voit val­mis­taa myös juh­la­van pas­hac­har­lo­tan  tai vii­le­äk­si her­kuk­si pas­ha­jää­dyk­keen. Unel­man­ke­vyt ma­kea ma­ren­ki ja rai­kas rah­ka täy­den­tä­vät toi­si­aan. Ko­kei­le esi­mer­kik­si sit­rus-rah­ka­täyt­tei­siä pav­lo­va-kup­pi­kak­ku­ja  tai man­te­li­sia rah­ka­pav­lo­via Help­po­te­koi­sia rah­ka­jäl­ki­ruo­kia ovat tyr­ni-rah­ka­hyy­dy­ke, rah­ka-juus­to­mal­jat ja ruu­sun­mar­ja­val­ko­suk­laa­rah­ka . Pe­rin­tei­nen rah­ka­pii­rak­ka on mo­nen suo­sik­ki ja mais­tuu myös lap­sil­le. Ana­nas-rah­ka­pii­ra­kas­sa on ni­men­sä mu­kaan täyt­tee­nä ana­nas­ta ja rah­ka­ru­si­na­pii­ras­sa rom­mis­sa tai ome­na­me­hus­sa peh­me­äk­si li­o­tet­tu­ja ru­si­noi­ta.  Mu­ro­tai­ki­na­poh­jai­sen hyy­dy­te­tyn ap­ri­koo­si-mar­si­paa­ni­rah­ka­tor­tun  rah­ka­täy­te ri­kas­te­taan mar­si­paa­ni­raas­teel­la. Juh­la­va kak­ku tai tort­tu kruu­naa kah­vi­pöy­dän. Rai­kas sit­ruu­na­jää­te­lö­sa­voi­ar­di­kak­ku koo­taan ma­ren­ki­poh­jil­le ja reu­nus­te­taan sa­voi­ar­di­kek­seil­lä. Hyy­dy­tet­ty lime-sit­ruu­na-ba­si­li­ka­tort­tu  maus­te­taan sit­ruu­na­ba­si­li­kal­la. Pais­tet­tu juus­to­kak­ku tar­jo­taan va­del­ma­kas­tik­keen kera.