Artikkeli

Mil­la Kuu­si­nen ku­vat val­mis­ta­jat ja Koti ja keit­ti­ön ar­kis­to

Ota ilo irti joulun odotuksesta (mutta rennosti)

Tunnelmavaloja ja koristeita tupsahtelee tupien ikkunoille ja uunissa paistuu herkkua jos jonkinlaista. Hiirenkorville selatut lelukatalogit ja valmis­pi­pa­ri­tai­kinan seireenimäinen kutsu kaupan pakasteosastolla saavat jouluttajan innostumaan.

Jou­lu­ka­len­te­ril­la on kak­si tar­koi­tus­ta: se li­sää jou­lun tun­nel­maa jo­kai­seen jou­lu­kuun päi­vään ja aut­taa ko­ti­ta­lou­den kaik­kia osa­puo­lia ym­mär­tä­mään jou­lu­na­lu­sa­jan eri­tyi­syy­den.

Ferm Li­vin­gin Count­down to Christ­mas -kynt­ti­län­jal­ka on uu­den­lai­nen jou­lu­ka­len­te­ri. Sen la­si­ra­si­as­sa on 24 kynt­ti­lää ja kan­nes­sa paik­ka kynt­ti­läl­le. Kun kynt­ti­lät on pol­tet­tu, ra­si­aa voi käyt­tää säi­ly­tyk­seen, 45 e (fin­nish­de­signs­hop.fi).

Jo mar­ras­kuun puo­lel­la va­ras­tos­ta esiin kai­vet­ta­vat jou­lu­va­lot te­ke­vät fii­lis­te­ly­kau­des­ta to­tis­ta tot­ta. To­ti­ses­ti on­kin jo ai­ka li­sä­tä va­loa pi­mei­siin päi­viin, jot­ta sel­vi­äm­me tol­kuis­sam­me py­hiin saak­ka.

200 pie­nen le­din va­lo­nau­ha so­pii si­sä­käyt­töön, 39,90 e (gra­nit.com).

Vil­lit ide­at uu­sis­ta krans­seis­ta val­taa­vat nä­per­te­lyyn tai­pu­vais­ten ko­toi­li­joi­den mie­let. Jo­kai­nen nau­lak­ko ja nau­la sei­näs­sä ovat eh­dot­to­mas­ti uu­si mah­dol­li­suus.

Keit­ti­ö­tä ko­mis­ta­va tuu­hea krans­si on teh­ty kui­va­tuis­ta pel­la­vis­ta (kuva Ska­ge­rak).

Mitä lä­hem­mäs jou­lu­aat­to tu­lee, sitä enem­män tur­hia pai­nei­ta jou­lul­le ka­sa­taan. Ota jou­lu­sii­vous hie­man ke­vy­em­min, mut­ta aset­te­le kau­nis luu­ta no­jai­le­maan ul­ko-oven vie­reen. Ase­tel­ma an­taa ym­mär­tää, et­tä ah­ke­roi­tu on.

An­non Suti-har­ja on sie­vä si­sus­tu­se­le­ment­ti ja sitä voi ha­lu­tes­saan hei­lu­tel­la­kin, 16,95 e (an­no­col­lec­ti­on.com).

Kuka eh­tii syö­dä ne kaik­ki tor­tut ja pi­par­ka­kut, joi­ta jou­lun al­la pais­te­taan? Jon­nek­kin ne her­kut sil­ti ai­na ka­to­a­vat.

Mari Lahti

Koti ja keit­ti­ön re­sep­ti­kan­si­ois­ta saat vaih­te­lua lei­po­muk­siin, jos täh­ti­tor­tut kyl­läs­tyt­tä­vät. Klik­kaa täs­tä Ma­ke­at lei­von­nai­set -re­sep­ti­kan­si­oon.

Kä­ve­ly­len­kil­tä mu­kaan tart­tuu kat­ken­nei­ta män­nyn- tai kuu­se­nok­sia, joil­la täy­te­tään ko­din mal­ja­kot ja pul­lot. Ha­vu­jen tuok­su ja tun­tu kuu­lu­vat jou­luun.

Ulla-Maija Lähteenmäki

Hel­poin, edul­li­sin ja tyy­lik­käin jou­lu­ko­ris­te syn­tyy män­ny­nok­sas­ta ja van­has­ta pul­los­ta.