Toimittaja Milla Kuusinen
Kuvaaja Mari Lahti
Turvallinen ja luonnollinen tapa värjätä kananmunia pääsiäispöytään on käyttää keittiöstä löytyviä aineksia. Punakaalilla saat sinisen sävyn, kurkumalla keltaisen, sipulin kuorilla oranssin ja punajuurella pinkin sävyn.
Tarvitset:
Keitettyjä ja jäähtyneitä munia
Ripaus suolaa
Loraus etikkaa
Värjäävää ainetta.
Värjää pääsiäismunat näin:
Keitä väriainetta vedessä, johon on lisätty hyppysellinen suolaa, noin 2-10 minuuttia. Huomaat, kun väriaine on liuennut liemeen. Siivilöi liemi ja anna jäähtyä.
Lisää liemeen loraus etikkaa ja laske lusikalla keitetyt munat väriliemeen. Anna värin vaikuttaa muutama tunti riippuen halutun sävyn syvyydestä.
Voit kokeilla myös sahramia, mustikkaa, kahvia ja teetä!
Lue myös:
Sisusta pääsiäinen - helpot ja hauskat vinkit
5 asiaa, jotka tekevät pääsiäisestä söpömmän
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ