Artikkeli

Toi­mit­ta­ja Mil­la Kuu­si­nen

Ku­vaa­ja Mari Lah­ti

Näin värjäät pääsiäismunat: ainekset löytyvät keittiöstäsi

Herkulliset pääsiäismunat saavat sävynsä kurkumasta, sipulinkuorista, punakaalista ja punajuuresta.

http://www.yo­u­tu­be.com/watch?v=PCKhv_K9CB0

Tur­val­li­nen ja luon­nol­li­nen tapa vär­jä­tä ka­nan­mu­nia pää­si­äis­pöy­tään on käyt­tää keit­ti­ös­tä löy­ty­viä ai­nek­sia. Pu­na­kaa­lil­la saat si­ni­sen sä­vyn, kur­ku­mal­la kel­tai­sen, si­pu­lin kuo­ril­la orans­sin ja pu­na­juu­rel­la pin­kin sä­vyn.

Tar­vit­set:

Kei­tet­ty­jä ja jääh­ty­nei­tä mu­nia

Ri­paus suo­laa

Lo­raus etik­kaa

Vär­jää­vää ai­net­ta.

Vär­jää pää­si­äis­mu­nat näin:

Kei­tä vä­ri­ai­net­ta ve­des­sä, jo­hon on li­sät­ty hyp­py­sel­li­nen suo­laa, noin 2-10 mi­nuut­tia. Huo­maat, kun vä­ri­ai­ne on liu­en­nut lie­meen. Sii­vi­löi lie­mi ja an­na jääh­tyä.

Li­sää lie­meen lo­raus etik­kaa ja las­ke lu­si­kal­la kei­te­tyt mu­nat vä­ri­lie­meen. An­na vä­rin vai­kut­taa muu­ta­ma tun­ti riip­pu­en ha­lu­tun sä­vyn sy­vyy­des­tä.

Voit ko­keil­la myös sah­ra­mia, mus­tik­kaa, kah­via ja tee­tä!

Lue myös:

Si­sus­ta pää­si­äi­nen - hel­pot ja haus­kat vin­kit

5 asi­aa, jot­ka te­ke­vät pää­si­äi­ses­tä sö­pöm­män

Itä­mai­nen pää­si­äis­me­nu