Sanna Kekäläinen Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 4/2012
4 annosta
½ purjo
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 varsisellerinvarsi
1 rkl oliiviöljyä
200 g (pihvikarjan) paistijauhelihaa
1 prk (400–500 g) paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
1 prk (n. 400 g) valkoisia papuja suolaliemessä
n. 6 dl kasvis- tai lihalientä
1–2 dl pikkupastaa
1 dl hienonnettua savoijin- tai kiinankaalia
(1 dl hienoksi raastettua
parmesaania)
Tarjoiluun: maalaisleipää
1. Huuhtaise purjo ja viipaloi se. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori porkkanat ja kuutioi ne pieniksi paloiksi. Viipaloi varsiselleri.
2. Kuullota purjo-valkosipulisilppu kattilassa öljyssä pehmeäksi. Lisää jauheliha, porkkanat ja varsisellerit. Paista liha kypsäksi. Lisää paseerattu tomaatti, valutetut pavut ja lihaliemi. Kiehauta seos ja anna porista keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
3. Lisää pasta ja keitä pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.
4. Viipaloi kaali ja lisää se pataan, kun pastan keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti.
5. Tarjoa pata maalaisleivän kanssa. Voit halutessasi viimeistellä keiton ripottelemalla päälle hieman raastettua parmesaania.
Vinkki: Voit käyttää keittoon myös spagettia. Lisää enemmän kasvislientä, jos haluat padasta keittomaisemman.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2