Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT REETTA PASANEN
PUOLUKKAKAKKU
1 t 30 min . hieman työläs . 9 e
noin 10 palaa
175 g voita
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 dl fariinisokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 prk (120 g) smetanaa
1 dl puolukkahilloa
Kuorrutus:
25 g huoneenlämpöistä voita
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
(2 tl raastettua sitruunankuorta)
1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt voisula, smetana ja hillo. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
4. Tee kuorrutus. Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Mausta halutessasi sitruunankuorella. Levitä jäähtyneelle kakulle.
Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2