Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT REETTA PASANEN
PUOLUKKAKAKKU
1 t 30 min . hieman työläs . 9 e
noin 10 palaa
175 g voita
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
3 dl fariinisokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 prk (120 g) smetanaa
1 dl puolukkahilloa
Kuorrutus:
25 g huoneenlämpöistä voita
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
(2 tl raastettua sitruunankuorta)
1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt voisula, smetana ja hillo. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
4. Tee kuorrutus. Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Mausta halutessasi sitruunankuorella. Levitä jäähtyneelle kakulle.
Syksyn ihanin kakku on tässä: makean puolukkainen pohja ja mehevä tuorejuustokuorrutus.
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
Photography: Reetta Pasanen
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
Photography: Reetta Pasanen
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2