MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN •KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 9/2014
1 kg omenoita
sitruunamehua
eri mausteita esimerkiksi sokeria, ruokosokeria, kanelia, piparkakkumaustetta, inkivääriä, kardemummaa.
1. Poista omenoista halutessasi siemenkodat omenaporalla. Viipaloi omenat ohuiksi muutaman millimetrin paksuisiksi lastuiksi.
2. Sivele lastut sitruunamehulla, jotta ne eivät pääse tummumaan.
3. Ripottele päälle haluamiasi mausteita ja levitä lastut uuniritilälle tai -pellille leivinpaperin päälle.
4. Kuivata omenaviipaleet uunissa 50 asteessa yön yli, kunnes ne ovat nahkeita. Jätä uunin luukku raolleen laittamalla esimerkiksi lusikka luukun väliin, jotta kosteus pääsee pois uunista. Viipaleet voi kuivattaa myös kasvikuivurissa.
5. Anna nahkeiden lastujen kuivahtaa vielä huoneenlämmössä. Säilytä lastut tiiviissä kannellisessa rasiassa tai purkissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2