Artikkeli

 MARI HAR­JU­LA • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK KOTI JA KEIT­TIÖ 4/2014

Mascarpone

Mascarpone on italialainen runsasrasvainen tuorejuusto. Kermainen juusto sopii etenkin tiramisun valmistukseen tai jälkiruokien lisukkeeksi.

2–4 an­nos­ta

1 l kuo­hu­ker­maa

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1. Kaa­da ker­ma kat­ti­laan. Kuu­men­na ker­ma kie­hu­vak­si, vä­hen­nä läm­pöä ja kei­tä se­os­ta noin 15 mi­nuut­tia.

2. Li­sää sit­ruu­na­me­hu ja jat­ka keit­tä­mis­tä, kun­nes ker­ma sa­ke­nee va­nil­ja­kas­ti­ke­mai­sek­si.

3. An­na se­ok­sen jääh­tyä 15–20 mi­nuut­tia.

4. Vuo­raa sii­vi­lä si­de­har­sol­la ja lai­ta kul­hon pääl­le.

5. Lu­si­koi ker­ma­se­os sii­vi­lään ja an­na va­lua jää­kaa­pis­sa 4–12 tun­tia, ha­lu­tus­ta pak­suu­des­ta riip­pu­en.

6. Lu­si­koi val­mis juus­to säi­ly­tys­ra­si­aan. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä.