Artikkeli

FABIAN BJORK

Mansikoista ja fetasta teet mainion salaatin

Tässä on kesäsalaatti vailla vertaa! Ihana yhdistelmä suolaista, raikasta ja aavistuksen makeaa.

Man­sik­ka-fe­ta­sa­laat­ti

20 min • help­po • 12 e

4 an­nos­ta

1 l tuo­rei­ta man­si­koi­ta

2 avo­ka­doa

1 li­met­ti

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

1 l tuo­rei­ta ba­by­pi­naa­tin­leh­tiä

½ dl rus­kei­ta man­te­lei­ta

½ dl suo­lat­tu­ja pis­taa­si­päh­ki­nöi­tä

150 g fe­ta­juus­toa

3 rkl bal­sa­mi­co­kas­ti­ket­ta

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Pois­ta man­si­kois­ta kan­nat, leik­kaa isot man­si­kat puo­lik­si. Hal­kai­se avo­ka­dot, pois­ta ki­vet ja kaa­vi he­del­mä­li­ha leik­kuu­lau­dal­le, leik­kaa vii­pa­leik­si. Pu­ris­ta vii­pa­leil­le li­me­tin me­hua.

2. Hie­non­na ko­ri­an­te­ri. Huuh­te­le pi­naa­tin­leh­det. Rou­hi man­te­lit ja pis­taa­si­päh­ki­nät.

3. Le­vi­tä sa­laat­ti­va­dil­le pi­naat­tia, ko­ri­an­te­ria, man­si­koi­ta ja avo­ka­doa. Li­sää bal­sa­mi­co­kas­ti­ket­ta ja olii­vi­öl­jyä. Mu­rus­te­le pääl­le fe­taa. Li­sää pis­taa­si­päh­ki­nät ja man­te­lit.

FABIAN BJORK