Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Mansik­ka­hal­lou­mi­sa­laatti

4–6 an­nos­ta

1 ruuk­ku jää­sa­laat­tia

1/2 ruuk­kua lol­lo ros­soa

1/2 ruuk­kua tam­men­leh­vä­sa­laat­tia

1/2 l man­si­koi­ta

1/4 can­ta­lou­pe­me­lo­nia

1 tlk ar­ti­sok­kaa yrt­ti­öl­jys­sä

1 pkt (250 g) hal­lou­mi­juus­toa

1 rkl öl­jyä

Bal­sa­mi­co­sii­rap­pi:

2 1/2 dl val­kois­ta bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

puo­len ap­pel­sii­nin mehu

1 1/2 rkl so­ke­ria

1. Val­mis­ta en­sin bal­sa­mi­co­sii­rap­pi. Mit­taa kaik­ki ai­nek­set kat­ti­laan. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja hau­du­ta mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes seos on sii­rap­pi­mais­ta.

2. Revi sa­laa­tit so­pi­vik­si suu­pa­loik­si. Leik­kaa man­si­kat kah­tia. Pois­ta me­lo­nis­ta sie­me­net ja kuo­ri. Leik­kaa me­lo­nin liha rei­luik­si pa­loik­si. Va­lu­ta ar­ti­so­kat ja leik­kaa tar­vit­ta­es­sa pie­nem­mik­si pa­loik­si. Se­koi­ta sa­laa­tin ai­nek­set kes­ke­nään va­ro­vas­ti ja an­nos­te­le lau­ta­sil­le tai tar­joi­lu­va­dil­le.

3. Vii­pa­loi hal­lou­mi­juus­to. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja pais­ta juus­to­vii­pa­leet kau­niin rus­keik­si ja ra­peik­si mo­lem­min puo­lin. Le­vi­tä juus­to­vii­pa­leet sa­laa­tin pääl­le.

4. Pirs­ko­ta sa­laa­tin pääl­le lo­puk­si bal­sa­mi­co­sii­rap­pia.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje