Pohja:
2 1/2 dl haaleaa vettä
30 g hiivaa
2 rkl öljyä
1 1/2 tl suolaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
muutama salvianlehti
Täyte:
2 dl tomaattimursketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
4 valkosipulinkynttä
salviaa, oreganoa ja basilikaa
1 pieni tölkki ananasrenkaita
200 g pippurimetwurstia tai salamimakkaraa tai yrteillä maustettua
kalkkunamakkaraa
4 dl juustoraastetta
4 tuoretta tomaattia
1. Sekoita hiiva ja muut aineet haaleaan veteen. Alusta taikina kimmoisaksi ja kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.
2. Kauli taikinaan muutama salvianlehti, kun jaat taikinan 4 pieneksi levyksi. Siirrä pitsapohjat leivinpaperin kanssa uunipellille.
3. Valuta tomaattimurskeesta lientä pois, jos se on vetistä. Sekoita soseeseen valkosipuli ja muut mausteet ja levitä seos pohjille. Levitä päälle makkaraviipaleet, ananas ja tuoreet tomaattiviipaleet sekä lopuksi juustoraaste. Anna pitsojen kohota.
4. Paista 250-asteisen uunin alaosassa – tai jos mahdollista arinalla – noin 20 minuuttia ja tarjoa heti.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2