Artikkeli

Makkarapitsa

Poh­ja:

2 1/2 dl haa­le­aa vet­tä

30 g hii­vaa

2 rkl öl­jyä

1 1/2 tl suo­laa

noin 5 dl veh­nä­jau­ho­ja

muu­ta­ma sal­vi­an­leh­ti

Täy­te:

2 dl to­maat­ti­murs­ket­ta

1 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

sal­vi­aa, ore­ga­noa ja ba­si­li­kaa

1 pie­ni tölk­ki ana­nas­ren­kai­ta

200 g pip­pu­ri­met­wurs­tia tai sa­la­mi­mak­ka­raa tai yr­teil­lä maus­tet­tua

kalk­ku­na­mak­ka­raa

4 dl juus­to­raas­tet­ta

4 tuo­ret­ta to­maat­tia

1. Se­koi­ta hii­va ja muut ai­neet haa­le­aan ve­teen. Alus­ta tai­ki­na kim­moi­sak­si ja ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si lii­nan al­la.

2. Kau­li tai­ki­naan muu­ta­ma sal­vi­an­leh­ti, kun jaat tai­ki­nan 4 pie­nek­si le­vyk­si. Siir­rä pit­sa­poh­jat lei­vin­pa­pe­rin kans­sa uu­ni­pel­lil­le.

3. Va­lu­ta to­maat­ti­murs­kees­ta lien­tä pois, jos se on ve­tis­tä. Se­koi­ta so­see­seen val­ko­si­pu­li ja muut maus­teet ja le­vi­tä seos poh­jil­le. Le­vi­tä pääl­le mak­ka­ra­vii­pa­leet, ana­nas ja tuo­reet to­maat­ti­vii­pa­leet sekä lo­puk­si juus­to­raas­te. An­na pit­so­jen ko­ho­ta.

4. Pais­ta 250-as­tei­sen uu­nin ala­o­sas­sa – tai jos mah­dol­lis­ta ari­nal­la – noin 20 mi­nuut­tia ja tar­joa heti.

Koti ja keit­tiö 10/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ