Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Maissi-pekonileipä

Paista pekonit pannulla rapeiksi, nosta valumaan talouspaperille ja leikkaa jäähtyneenä pikkupaloiksi...

100 g pe­ko­ni­vii­pa­lei­ta

(1/2–1 pu­nai­nen chili)

Tai­ki­na:

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

225 g mais­si­tärk­ke­lys­tä

3 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl suo­laa

3 mu­naa

3 1/2 dl ker­maa

1. Pais­ta pe­ko­nit pan­nul­la ra­peik­si, nos­ta va­lu­maan ta­lous­pa­pe­ril­le ja leik­kaa jääh­ty­nee­nä pik­ku­pa­loik­si.

2. Mi­kä­li käy­tät chi­liä, puo­li­ta se ja pois­ta si­suk­set. Silp­pua chili.

3. Yh­dis­tä kes­ke­nään kui­vat ai­neet.

4. Li­sää se­kaan ri­ko­tut mu­nat ja ker­ma. Se­koi­ta hy­vin.

5. Pane se­kaan pe­ko­ni- ja ha­lu­tes­sa­si chi­li­silp­pu. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

6. Ku­moa tai­ki­na voi­del­tuun, ma­ta­la­reu­nai­seen noin 20 x 20 cm: n ko­koi­seen uu­ni­vuo­kaan. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia, kun­nes seos on lä­pi­kyp­sää ja pin­ta on kau­niin kul­lan­rus­kea.

7. Tar­joa jääh­ty­nee­nä pe­kaa­ni­päh­ki­nä- li­met­ti­voin kans­sa.