Peltibanaanikakku ja maapähkinävoikuorrutus
Sanna Kekäläinen
Peltibanaanikakku ja maapähkinävoikuorrutus
30 min + 1 t . helpohko . noin 12 e
noin 24 pientä palaa
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
3 dl soseutettua banaania
Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sileää maapähkinävoita
3 ½ dl tomusokeria
1. Vaahdota voi ja sokeri vatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne banaanin kanssa voi-sokerivaahtoon.
2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille (22 x 32 cm). Paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia tai kunnes levy on juuri ja juuri kypsä. Anna jäähtyä.
3. Tee kuorrutus. Vatkaa voi tasaiseksi. Lisää maapähkinävoi ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Levitä jäähtyneelle kakulle.
Vinkki: Koristele levy pähkinärouheella tai voi-fariini-sokeriseoksessa pannulla paistetuilla banaaneilla.
Peltibanaanikakku ja maapähkinävoikuorrutus
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2