Artikkeli
Peltibanaanikakku ja maapähkinävoikuorrutus

Peltibanaanikakku ja maapähkinävoikuorrutus

San­na Ke­kä­läi­nen

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uunipellillä paistettu banaanikakku kuorrutetaan pähkinäisellä kreemillä. Inkivääri ja kaneli maustavat pehmeän mehevän peltikakun.

Pel­ti­ba­naa­ni­kak­ku ja maa­päh­ki­nä­voi­kuor­ru­tus

30 min + 1 t . hel­poh­ko . noin 12 e

noin 24 pien­tä pa­laa

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl ka­ne­lia

1 tl in­ki­vää­riä

2 tl lei­vin­jau­het­ta

3 dl so­seu­tet­tua ba­naa­nia

Kuor­ru­tus:

100 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 dl si­le­ää maa­päh­ki­nä­voi­ta

3 ½ dl to­mu­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta voi ja so­ke­ri vat­kai­mel­la. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len vat­ka­ten. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää ne ba­naa­nin kans­sa voi-so­ke­ri­vaah­toon.

2. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le (22 x 32 cm). Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­o­sas­sa noin 25 mi­nuut­tia tai kun­nes levy on juu­ri ja juu­ri kyp­sä. An­na jääh­tyä.

3. Tee kuor­ru­tus. Vat­kaa voi ta­sai­sek­si. Li­sää maa­päh­ki­nä­voi ja to­mu­so­ke­ri. Vat­kaa ta­sai­sek­si. Le­vi­tä jääh­ty­neel­le ka­kul­le.

Vink­ki: Ko­ris­te­le levy päh­ki­nä­rou­heel­la tai voi-fa­rii­ni-so­ke­ri­se­ok­ses­sa pan­nul­la pais­te­tuil­la ba­naa­neil­la.

Peltibanaanikakku ja maapähkinävoikuorrutus

Peltibanaanikakku ja maapähkinävoikuorrutus