Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS AN­NA KRIS­TE­RI KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015 

Lehtikaali-riistapiiras

Lehtikaali-riistapiiras höystetään savuporolla ja pekonilla.

400 g pa­kas­tet­tua pii­ras­tai­ki­naa

Täy­te:

200 g po­ron tai hir­ven jau­he­li­haa

1 pkt (170 g) pe­ko­nia

öl­jyä

suo­laa

ri­paus jau­het­tua maus­te­pip­pu­ria

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

200 g leh­ti­kaa­lia

1 nip­pu ke­vät­si­pu­lia tai

1 ruuk­ku ruo­ho­si­pu­lia

100 g sa­vu­po­roa

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

hie­non­net­tu­na

2 dl ruo­ka­ker­maa

200 g ker­ma­vii­liä

2 mu­naa

1. Su­la­ta tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Pai­ne­le tai kau­li tai­ki­na pii­ras­vuo­an reu­noil­le ja poh­jal­le.

2. Hie­non­na pe­ko­ni. Rus­kis­ta jau­he­li­ha ja pe­ko­ni pan­nul­la. Maus­ta suo­lal­la ja maus­te­pip­pu­ril­la. Le­vi­tä seos pii­ras­poh­jan pääl­le.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net, sui­ka­loi leh­ti­kaa­li ja hie­non­na ke­vät­si­pu­li. Li­sää pan­nul­le hie­man öl­jyä ja kuul­lo­ta val­ko­si­pu­lia sii­nä het­ken. Li­sää leh­ti­kaa­li­sui­ka­leet ja ke­vät­si­pu­lit ja pais­ta het­ki, kun­nes leh­ti­kaa­li hie­man peh­me­nee. Ri­pot­te­le leh­ti­kaa­li­se­os pii­ras­vuo­kaan.

4. Kuu­ti­oi sa­vu­po­ro. Ri­pot­te­le sa­vu­po­ro ja tim­ja­mi pii­ras­vuo­kaan mui­den täyt­tei­den pääl­le.

5. Se­koi­ta ker­ma, ker­ma­vii­li ja mu­nat kes­ke­nään. Kaa­da seos pii­ras­vuo­kaan.

6. Pais­ta pii­ras­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30–40 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja pii­ras saa­nut hie­man vä­riä.

Vii­ni­suo­si­tus: Tum­man mar­jai­nen ja maus­tei­nen Fin­ca Flich­mann Ca­bal­le­ro de la Cepa Ca­ber­net Sau­vig­non 2013, Ar­gen­tii­na, 9,99 e

Lue Myös

Bahn mi -leivät

Lammasburgerit

Shaksuka

Bahn mi -leivät

Lammasburgerit

Shaksuka

Osso buco

Ribsit ja chipot­lein­ki­vääri-berbequekastike

Broilerivartaat

Syyssalaatti

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

Juusto-sieniquiche

Syyssalaatti

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

Juusto-sieniquiche

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2