Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS AN­NA KRIS­TE­RI KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015 

Lehtikaali-riistapiiras

Lehtikaali-riistapiiras höystetään savuporolla ja pekonilla.

400 g pa­kas­tet­tua pii­ras­tai­ki­naa

Täy­te:

200 g po­ron tai hir­ven jau­he­li­haa

1 pkt (170 g) pe­ko­nia

öl­jyä

suo­laa

ri­paus jau­het­tua maus­te­pip­pu­ria

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

200 g leh­ti­kaa­lia

1 nip­pu ke­vät­si­pu­lia tai

1 ruuk­ku ruo­ho­si­pu­lia

100 g sa­vu­po­roa

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

hie­non­net­tu­na

2 dl ruo­ka­ker­maa

200 g ker­ma­vii­liä

2 mu­naa

1. Su­la­ta tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Pai­ne­le tai kau­li tai­ki­na pii­ras­vuo­an reu­noil­le ja poh­jal­le.

2. Hie­non­na pe­ko­ni. Rus­kis­ta jau­he­li­ha ja pe­ko­ni pan­nul­la. Maus­ta suo­lal­la ja maus­te­pip­pu­ril­la. Le­vi­tä seos pii­ras­poh­jan pääl­le.

3. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net, sui­ka­loi leh­ti­kaa­li ja hie­non­na ke­vät­si­pu­li. Li­sää pan­nul­le hie­man öl­jyä ja kuul­lo­ta val­ko­si­pu­lia sii­nä het­ken. Li­sää leh­ti­kaa­li­sui­ka­leet ja ke­vät­si­pu­lit ja pais­ta het­ki, kun­nes leh­ti­kaa­li hie­man peh­me­nee. Ri­pot­te­le leh­ti­kaa­li­se­os pii­ras­vuo­kaan.

4. Kuu­ti­oi sa­vu­po­ro. Ri­pot­te­le sa­vu­po­ro ja tim­ja­mi pii­ras­vuo­kaan mui­den täyt­tei­den pääl­le.

5. Se­koi­ta ker­ma, ker­ma­vii­li ja mu­nat kes­ke­nään. Kaa­da seos pii­ras­vuo­kaan.

6. Pais­ta pii­ras­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30–40 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja pii­ras saa­nut hie­man vä­riä.

Vii­ni­suo­si­tus: Tum­man mar­jai­nen ja maus­tei­nen Fin­ca Flich­mann Ca­bal­le­ro de la Cepa Ca­ber­net Sau­vig­non 2013, Ar­gen­tii­na, 9,99 e

Lue Myös

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Aasialaiset lihapullat

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Paahdettu poron paahtopaisti ja lakritsikastike

Aasialaiset lihapullat

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Lihapyö­ryk­kä­curry

Thaifilee

Mustikkapiirakka

Pekoni-sipulipiiras

Shakshouka eli vuohenjuustoinen munapannu

Mustikkapiirakka

Pekoni-sipulipiiras

Shakshouka eli vuohenjuustoinen munapannu

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 4/2023?

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Koti ja keittiön Kaunein koti 2022 on Tuulensuun tilan upesti kunnostettu puutalo

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Raikas mandariini-rahkapiirakka on ihana herkku

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

Banoffee-pavlova yhdistää kahden herkun maut mainioksi yhdistelmäksi

Näin valmistat herkullisen punavii­ni­kas­tikkeen lihalle

Kuohkea hapanjuuri-kirsikkafocaccia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.