FABIAN BJORK
Sanna Kekäläinen
Caprese mac & cheese
20 + 25 min • helppo • noin 16 e
6 annosta
400 g kuviopastaa
2 rkl oliiviöljyä
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kevyt- tai täysmaitoa
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
80 g babypinaattia
200 g maukasta juustoa raasteena, esimerkiksi kypsytettyä goudaa
Päälle:
250 g mozzarellaa
3 tomaattia
muutama oksa basilikaa
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Sekoita joukkoon öljyä.
2. Tee kastike. Sulata voi. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Keitä noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. Mausta paprikalla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä huuhdellun pinaatin, pastan ja melkein kaiken juustoraasteen kanssa.
3. Laita seos uunivuokaan. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Koristele pinta viipaloidulla tai raastetulla mozzarellalla ja tomaatilla.
4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
FABIAN BJORK
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.
Viola Minerva Virtamo
Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.
Viola Minerva Virtamo
Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.
Viola Minerva Virtamo
Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2