Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

FABIAN BJORK

San­na Ke­kä­läi­nen

30.9.2020

Lasagnen haastaa mac & cheese

Tee lasagnen haastaja eli mac & cheese. Italialainen klassik­ko­sa­laatti caprese koristaa tuhdin uuniruoan pinnan.

Cap­re­se mac & chee­se

20 + 25 min • help­po • noin 16 e

6 an­nos­ta

400 g ku­vi­o­pas­taa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

50 g voi­ta

3 rkl veh­nä­jau­ho­ja

8 dl ke­vyt- tai täys­mai­toa

1 tl jau­het­tua pap­ri­kaa

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa tai piz­za­maus­tet­ta

1 tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

80 g ba­by­pi­naat­tia

200 g mau­kas­ta juus­toa raas­tee­na, esi­mer­kik­si kyp­sy­tet­tyä gou­daa

Pääl­le:

250 g moz­za­rel­laa

3 to­maat­tia

muu­ta­ma ok­sa ba­si­li­kaa

1. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Va­lu­ta kei­tin­ve­si pois. Se­koi­ta jouk­koon öl­jyä.

2. Tee kas­ti­ke. Su­la­ta voi. Li­sää jau­hot ja pais­ta nii­tä se­koi­tel­len muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää mai­to ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koi­tel­len. Kei­tä noin 5 mi­nuut­tia tai kun­nes seos pak­suun­tuu. Maus­ta pap­ri­kal­la, ore­ga­nol­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Yh­dis­tä huuh­del­lun pi­naa­tin, pas­tan ja mel­kein kai­ken juus­to­raas­teen kans­sa.

3. Lai­ta seos uu­ni­vuo­kaan. Ri­pot­te­le pääl­le lop­pu juus­to­raas­te. Ko­ris­te­le pin­ta vii­pa­loi­dul­la tai raas­te­tul­la moz­za­rel­lal­la ja to­maa­til­la.

4. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia. Vii­meis­te­le ba­si­li­kal­la. Tar­joa vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.

FABIAN BJORK

Lue Myös

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Hanna Linnakko

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Hanna Linnakko

Pistaa­si­päh­ki­näinen suklaa­ga­nac­he­piiras valmistuu ilman uunia

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Vartissa valmistuva gnocchi-herkku

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Feta-parsakaalipiiras on täyteläinen herkku

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

Reetta Pasanen

Lusikoitavat jälkiruoat – 3 herkullista reseptiä

FABIAN BJORK

Zakuskat eli alkupalaherkut venäläiseen tyyliin

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Käykää pöytään! Inspiroidu joulukotien kauniisti katetuista juhlapöydistä

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.