FABIAN BJORK
Sanna Kekäläinen
Caprese mac & cheese
20 + 25 min • helppo • noin 16 e
6 annosta
400 g kuviopastaa
2 rkl oliiviöljyä
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kevyt- tai täysmaitoa
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
80 g babypinaattia
200 g maukasta juustoa raasteena, esimerkiksi kypsytettyä goudaa
Päälle:
250 g mozzarellaa
3 tomaattia
muutama oksa basilikaa
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Sekoita joukkoon öljyä.
2. Tee kastike. Sulata voi. Lisää jauhot ja paista niitä sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Keitä noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. Mausta paprikalla, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Yhdistä huuhdellun pinaatin, pastan ja melkein kaiken juustoraasteen kanssa.
3. Laita seos uunivuokaan. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Koristele pinta viipaloidulla tai raastetulla mozzarellalla ja tomaatilla.
4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Viimeistele basilikalla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
FABIAN BJORK
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2