2 kirpeää tai hapanta omenaa
1 rkl voita
1 rkl fariinisokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
500 g naudanmaksaa
1 rkl voita
2 rkl sherryä
suolaa, mustapippuria
Lisäksi:
vuonankaalia tai jotakin muuta koristeellista salaattia
1 pieni punasipuli
1. Kuori omenat tarvittaessa, poista siemenkodat. Leikkaa omena kahdeksaan lohkoon. Paista lohkoja kuumassa rasvassa pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää sokeri ja sitruunankuori. Siirrä omenat vadille folion alle odottamaan.
2. Poista maksasta mahdolliset kalvot ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Paista maksaviipaleita rasvassa pannulla noin 1 min/puoli. Kaada pannuun sherry ja anna sen haihtua lähes kokonaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja paista renkaat pehmeiksi.
4. Aseta lautaselle salaattia ja nosta päälle lämpimät maksa- ja omenaviipaleet sekä paistelut punasipulirenkaat. Tarjoile hyvän leivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2