Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2011 KUVA SAN­NA PEU­RA­KOS­KI

Kyyttöburger

Pakastettua kyytönjauhelihaa myyvät monet maatilatorit.

4 an­nos­ta

4 säm­py­lää

4 rkl val­ko­si­pu­li­ma­jo­nee­sia

4 pak­suh­koa vii­pa­let­ta juus­toa, esim. Herk­ku­juus­to­lan Hil­ma

muu­ta­ma pik­ku­suo­la­kurk­ku

2 to­maat­tia vii­pa­loi­tu­na

Kyyt­tö­pih­vit:

200 g kyy­tön jau­he­li­haa

suo­laa, rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl ryp­si­öl­jyä

1 rkl voi­ta

1. Tee en­sin pih­vit. Maus­ta jau­he­li­ha suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Muo­toi­le mas­sas­ta kos­tu­te­tuin kä­sin nel­jä sa­man­ko­kois­ta pih­viä. Pais­ta pih­vit pan­nul­la voi-öl­jy­se­ok­ses­sa. Nos­ta pih­vien pääl­le vii­pa­leet juus­toa. Lai­ta pih­vit odot­ta­maan fo­li­on al­le.

2. Hal­kai­se säm­py­lät ja paah­da nii­hin ha­lu­tes­sa­si ra­pea pin­ta kuu­mal­la pais­tin­pan­nul­la tai uu­nis­sa. Le­vi­tä pääl­le ma­jo­nee­sia ja muu­ta­ma sa­laa­tin­leh­ti. Nos­ta pääl­le pih­vit, suo­la­kur­kut ja to­maat­ti­vii­pa­leet. Nos­ta kan­nek­si säm­py­löi­den puo­lik­kaat. Tar­joi­le rans­ka­lais­ten tai vih­re­än sa­laa­tin kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 25 min.