Artikkeli

Tea Hon­ka­sa­lo ku­vat An­na Wal­len­dahr

Kukat tekevät (arjestakin) juhlan: tee kranssi, näyttävä kimppu, pöytä- tai lautaskoriste

Kukat sisustuksessa tuovat aina iloa ja juhlan tuntua. Tee upeat koristeet juhlaan tai vain itsesi ja perheesi iloksi. Monet kasvit ovat kauniita kuivuneinakin ja ilahduttavat näin pitkään.

Vink­ki! Si­sus­ta syk­syi­nen koti tum­mil­la, maan­lä­hei­sil­lä sä­vyil­lä ja rus­kan heh­ku­vil­la vä­reil­lä. Tum­ma väri on upea ja juh­la­va taus­ta ku­kil­le.

Krans­si toi­vot­taa ter­ve­tul­leek­si

Puo­lik­rans­si on näyt­tä­vä ja help­po teh­dä. Krans­sin voi koo­ta kui­vu­neis­ta tai tuo­reis­ta kas­veis­ta. Hal­kai­si­jal­taan 50-sent­ti­nen puo­li-krans­si syn­tyi pak­sus­ta rau­ta-lan­gas­ta tai­vu­tet­tuun ren­kaa­seen, joka on tei­pat­tu yh­teen kan­gas-tei­pil­lä. Val­mii­ta ren­kai­ta voi tie­dus­tel­la kuk­ka­kau­pois­ta ja as­kar­te­lu­liik­keis­tä.

Tee näin: Som­mit­te­le kas­vit pöy­däl­lä krans­sin pääl­le en­nen si­to­mis­ta. Aloi­ta si­to­mi­nen kel­lo kol­mes­ta ja yh­dek­säs­tä alas­päin kel­lo kuu­teen. Kie­pu­ta rau­ta­lan­kaa pari ker­taa kas­vin var­ren ja run­gon ym­pä­ri. Älä kat­kai­se lan­kaa vä­lil­lä. Li­sää seu­raa­va kas­vi tai nip­pu li­mit­täin niin, et­tä se peit­tää edel­li­sen si­to­ma­koh­dan. Tois­ta, kun­nes nel­jän­nes on val­mis ja sido rau­ta­lan­gan pää run­koon. Tee sa­moin toi­seen nel­jän­nek­seen. Käy­tä ohut­ta kuk­ka­rau­ta­lan­kaa. Vii­meis­te­le kiin­nit­tä­mäl­lä kes­kel­le nau­ha, suu­rem­pi ok­sa tai leh­ti­nip­pu.

Käy­tim­me krans­sis­sa kui­vu­nut­ta mai­to­hors­maa, me­si­an­ger­voa, sa­ni­ai­sia, jär­vi­ruo­koa, tam­men­leh­tiä ja pari pu­nais­ta ok­saa puu­tar­has­ta.

Kuk­ka-ase­tel­ma ja­lus­tal­le

Ren­nos­sa kuk­ka­kim­pus­sa on yh­dis­tel­ty vä­rik­käi­tä, iso­kuk­kai­sia kuk­kia kui­vu­nei­siin rus­ke­an­sä­vyi­siin hei­niin ja ok­siin. Pyö­re­ään ja ka­pe­a­sui­seen mal­jak­koon on help­po ase­tel­la ku­kat vaik­ka yk­si­tel­len. Nii­tä ei vält­tä­mät­tä tar­vit­se si­toa kim­puk­si. Kim­pus­sa on au­rin­gon­kuk­ka, si­ni­har­mai­ta kii­na­nas­te­rei­ta, pu­nai­sia daa­li­oi­ta ja orans­si tsin­nia. Li­säk­si kim­pus­sa on kui­vu­nut­ta tar­ha­malt­saa ja he­von­hie­rak­kaa sekä ho­pe­a­pa­jun ok­sa. Pau­la Ruut­tu­sen
ke­ra­miik­ka­kan­nu Ar­te­kis­ta.
Van­ha kuk­ka­pyl­väs on ku­vaus­rek­vi­siit­taa. Sei­nä on sa­vi­ra­pat­tu. It­se teh­dys­sä rap­pauk­ses­sa on hiek­kaa, sa­vea, vet­tä ja ita­li­an­pu­nais­ta pig­ment­tiä. Ku­kat Mo­no­sil­la Gar­den.

Juh­la­pöy­dän kes­ki­ko­ris­te

Hel­pon ja näyt­tä­vän pöy­tä­ko­ris­teen saat koot­tua kaa­leis­ta, ko­ris­te-kur­pit­sois­ta, he­del­mis­tä ja iso­kuk­kai­sis­ta ku­kis­ta. Va­lit­se en­sin vä­ri­maa­il­ma. Tum­mal­la lii­nal­la voi­mak­kaat pu­nai­set ja läm­min orans­si suo­ras­taan heh­ku­vat. Va­lit­sim­me tum­man­lii­lo­ja vi­han­nek­sia, orans­sin­pu­nai­sia he­del­miä sekä heh­ku­van­pu­nai­sia daa­li­oi­ta.

Tee näin: Aset­te­le en­sin tum­mia leh­ti­kaa­lin leh­tiä pöy­däl­le, nii­den pääl­le nek­ta­rii­ne­ja, ap­ri­koo­se­ja, tum­mia luu­mu­ja ja vii­ni­ry­pä­lei­tä. Voit li­sä­tä esi­mer­kik­si pu­na­kaa­lin­pään ja ko­ris­te­kur­pit­so­ja. Leik­kaa kuk­kien var­ret ly­hyik­si ja aset­te­le ne pie­niin snap­si­la­sei­hin, jois­sa on vet­tä. Pii­lo­ta la­sit he­del­mien vä­liin. Him­lan pel­la­va­lau­tas­lii­nat 39,90 e / 4 kpl (Stock­mann). Ara­bi­an Rus­ka-sar­jan vin­ta­ge­lau­ta­sia voi et­siä Iit­ta­lan myy­mä­löis­tä tai kirp­pu­to­reil­ta. Es­sen­ce-vii­ni­la­sit 32,90 e / 2 kpl (Iit­ta­la). Muu ku­vaus­rek­vi­siit­taa. Ku­kat ja kur­pit­sat Mo­no­sil­la Gar­den.

Kat­taus­vie­he ko­ris­taa lau­ta­sen

Vii­meis­te­le juh­la­kat­taus si­to­mal­la jo­kai­sel­le ruo­kai­li­jal­le oma kuk­ka­vie­he. Sido yh­teen kuk­ka ja hei­nä tai leh­ti. Ku­vas­sa hirs­si ja kii­na­nas­te­ri. Pidä vie­heet ve­si­la­sis­sa ja aset­te­le lau­ta­sil­le vas­ta juu­ri en­nen vie­rai­den saa­pu­mis­ta, niin ku­kat ei­vät nuu­pah­da. Raa­ka Rån kat­taus­lau­ta­nen 75 e (Lo­kal Alek­si). Tum­ma Raw-lau­ta­nen 15,90 e ja Him­lan pel­la­va­lau­tas­lii­na 39,90 e / 4 kpl (Stock­mann). Naku-juo­ma­la­si, de­sign Mark­ku Salo, 22 e (Glas­s­hou­se Hel­sin­ki). Tum­man­rus­kea pel­la­va­pöy­tä­lii­na ja thai­maa­lai­set kala-ate­ri­met kirp­pu­to­ril­ta. Ku­kat ja kur­pit­sat Mo­no­sil­la Gar­den.