Koti ja keittiö 5/2009
20 parsatankoa (2 nippua)
Hollandaisekastike:
1 dl sitruunamehua
4 rkl kuivaa valkoviiniä
1/2 tl suolaa
rouhittua valkopippuria
6 keltuaista
450 g voita
1. Esikäsittele ja keitä parsat kypsiksi. Valuta.
2. Sulata voi ja kuori vaahto pinnalta. Anna hieman jäähtyä.
3. Sekoita sitruunamehu, keltuaiset, valkoviini ja suola keskenään teräsastiassa. Kypsennä teräskulhossa vesihauteen päällä tai miedolla lämmöllä liedellä paksupohjaisessa kattilassa. Vatkaa seosta koko kypsentämisen ajan, kunnes se sakenee. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
4. Ota astia pois vesihauteen päältä tai kattila liedeltä ja lisää kuuman voisulan kirkas osa vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa koko ajan, kunnes kastike on tasaista ja sakeaa.
5. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa heti keitetyn parsan kanssa alkuruokana sellaisenaan tai paahdetun kalan, kuten kuhan kanssa pääruokana.
Vinkki! Voit lisätä voin myös kirkastamattomana nokare kerrallaan kuumaan kastikkeeseen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2