Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2009

Keitettyä parsaa ja hollan­dai­se­kas­ti­ketta

Esikäsittele ja keitä parsat kypsiksi. Valuta...

20 par­sa­tan­koa (2 nip­pua)

Hol­lan­dai­se­kas­ti­ke:

1 dl sit­ruu­na­me­hua

4 rkl kui­vaa val­ko­vii­niä

1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua val­ko­pip­pu­ria

6 kel­tu­ais­ta

450 g voi­ta

1. Esi­kä­sit­te­le ja kei­tä par­sat kyp­sik­si. Va­lu­ta.

2. Su­la­ta voi ja kuo­ri vaah­to pin­nal­ta. An­na hie­man jääh­tyä.

3. Se­koi­ta sit­ruu­na­me­hu, kel­tu­ai­set, val­ko­vii­ni ja suo­la kes­ke­nään te­rä­sas­ti­as­sa. Kyp­sen­nä te­räs­kul­hos­sa ve­si­hau­teen pääl­lä tai mie­dol­la läm­möl­lä lie­del­lä pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa. Vat­kaa se­os­ta koko kyp­sen­tä­mi­sen ajan, kun­nes se sa­ke­nee. Li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man vet­tä.

4. Ota as­tia pois ve­si­hau­teen pääl­tä tai kat­ti­la lie­del­tä ja li­sää kuu­man voi­su­lan kir­kas osa vä­hi­tel­len koko ajan vat­ka­ten. Vat­kaa koko ajan, kun­nes kas­ti­ke on ta­sais­ta ja sa­ke­aa.

5. Maus­ta suo­lal­la ja val­ko­pip­pu­ril­la. Tar­joa heti kei­te­tyn par­san kans­sa al­ku­ruo­ka­na sel­lai­se­naan tai paah­de­tun ka­lan, ku­ten ku­han kans­sa pää­ruo­ka­na.

Vink­ki! Voit li­sä­tä voin myös kir­kas­ta­mat­to­ma­na no­ka­re ker­ral­laan kuu­maan kas­tik­kee­seen.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ