Artikkeli

Karpalo-kinuskijäädyke

Tarjoile jäädykeviipaleet ohuiden keksien kera.

3 mu­nan­kel­tu­ais­ta

3/4 dl so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 1/2 dl so­ke­roi­tua kar­pa­lo­so­set­ta

1/2 dl val­mis­ta ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

3 val­ku­ais­ta

Tar­joi­luun:

ohui­ta kek­se­jä (esim. laa­duk­kai­ta voh­ve­lei­ta)

1. Vat­kaa kel­tu­ai­set ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Vat­kaa myös ker­ma kuoh­ke­ak­si mut­ta ei lii­an ko­vak­si vaah­dok­si.

2. Se­koi­ta yh­teen kel­tu­ais­so­ke­ri­vaah­to, ker­ma­vaah­to ja kar­pa­lo­so­se. Li­sää lo­puk­si ki­nus­ki­kas­ti­ke ja se­koi­ta se huo­li­mat­to­mas­ti.

3. Vat­kaa val­ku­ai­set kui­vas­sa ja puh­taas­sa kul­hos­sa ko­vak­si vaah­dok­si. Kään­te­le val­ku­ais­vaah­to va­ro­vas­ti mui­hin ai­nek­siin.

4. Vuo­raa noin lit­ran pit­kä­no­mai­nen tai pyö­reä vuo­ka muo­vi­kel­mul­la. Kaa­da jää­dy­ke­se­os vuo­kaan ja pei­tä kel­mul­la. Nos­ta jää­dy­ke pa­kas­ti­meen vä­hin­tään kuu­dek­si tun­nik­si.

5. Ku­moa jää­dy­ke ja leik­kaa sii­tä vii­pa­lei­ta. Tar­joi­le jää­dy­ke­vii­pa­leet ohui­den kek­sien kera.