Artikkeli

Juhlavia herkkuja kananmunasta

Ka­nan­mu­na kuoh­keut­taa, ko­hot­taa, hyy­dyt­tää, sa­os­taa, kuor­rut­taa, si­too ja an­taa me­he­vyyt­tä. Ar­ki­nen raa­ka-ai­ne tai­puu myös juh­la­her­kuk­si.

Ka­nan­mu­na kuoh­keut­taa, ko­hot­taa, hyy­dyt­tää, sa­os­taa, kuor­rut­taa, si­too ja an­taa me­he­vyyt­tä. Ar­ki­nen raa­ka-ai­ne tai­puu myös juh­la­her­kuk­si.

  Hie­nos­tu­neet pi­naat­ti-vuo­hen­juus­to­ko­hok­kaat so­pi­vat tar­jot­ta­vak­si al­ku­ruo­ka­na tai pik­ku­syö­tä­vä­nä. Feta-pap­ri­ka­tor­til­la  on es­pan­ja­lai­seen tyy­liin val­mis­tet­tu pe­ru­noil­la höys­tet­ty ruo­kai­sa maa­lais­mu­na­kas. Pi­naat­ti-pe­ko­ni­mu­na­pas­tei­jat  so­pi­vat suo­la­pa­lak­si sel­lai­se­naan sekä sa­laa­tin tai kei­ton kera tar­jot­ta­vak­si. Mo­der­ni par­sa­piz­za vii­meis­tel­lään pit­san pääl­le ri­ko­tul­la ka­nan­mu­nal­la. Pas­ta car­bo­na­ra eli mii­lun­polt­ta­jan pas­ta val­mis­tuu no­pe­as­ti ja mais­tuu kai­kil­le. Sa­vu­lo­hi-ca­e­sar­sa­laat­ti vii­meis­tel­lään se­son­gin her­kuk­si up­po­mu­nal­la ja tar­joil­laan it­se teh­dys­tä ma­jo­nee­sis­ta val­mis­te­tun mauk­kaan kas­tik­keen kera.   Her­kul­li­sia jäl­ki­ruo­kia ovat esi­mer­kik­si: Mar­jai­nen val­ko­suk­laa­paah­to­va­nu­kas Rai­kas lime-pas­si­o­kää­re­tort­tu  on nau­tin­nol­li­sen kuoh­kea pää­tös ate­ri­al­le ja so­pii tar­jot­ta­vak­si myös kah­vi­pöy­dän herk­ku­na. Sit­ruu­nai­set kar­de­mum­ma-man­te­li­pav­lo­vat ovat pääl­tä ra­pe­at ja si­sä­tä iha­nan sit­ke­ät. Ne tar­jo­taan kar­de­mum­ma­mous­sen ja sit­ruu­na­tah­nan kera. Unel­man­ke­ve­ät esp­res­so-suk­laa­ma­ren­git  kruu­naa­vat kah­vi­het­ken.   KAT­SO MYÖS:

Mu­nien vär­jäys luon­non raa­ka-ai­neil­la

Tie­sit­kö tätä ka­nan­mu­nas­ta

Sor­mi­suo­lat