Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti SARI SIRÉN

Ku­vat AL­KO, MAA­HAN­TUO­JAT JA KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA

KOTI JA KEIT­TIÖ 12/2015

Joulun parhaat viinit

Jouluna muistetaan läheisiä upeilla lahjaviineillä ja aattoillan menu saa seurakseen laadukkaat juomat.

JUH­LA­SAMP­PAN­JA LAH­JA­PA­KET­TIIN

TAIT­TIN­GER NOC­TUR­NE SEC, RANS­KA, 53,20 e TI­LAUS­VA­LI­KOI­MA

Jou­lu­kuun juh­liin on kuin teh­ty puo­li­kui­va, paah­tei­nen ja mu­ka­van maus­tei­nen Noc­tur­ne, jos­sa on so­ke­ria 18g/l. Run­saan ma­ku­maa­il­man­sa an­si­os­ta tämä samp­pan­ja so­pii myös ruo­ka­pöy­tään ka­lo­jen ja mä­din seu­rak­si.

Niin ikään ti­laus­va­li­koi­mas­sa on sa­man ta­lon var­si­nai­nen samp­pan­ja­löy­tö, tyy­li­käs ja he­del­mäi­nen Tait­tin­ger Les Fo­lies de la Mar­qu­et­te­rie Brut, 62,30 e.

RYH­DI­KÄS KALA- JA MÄ­TI­VII­NI ITÄ­VAL­LAS­TA

SA­LO­MON UND­HOF FRAN­CIS­CUS GRÜNER VELT­LI­NER 2014, ITÄ­VAL­TA, 14,90 e

Mi­ne­raa­li­nen, aa­vis­tuk­sen val­ko­pip­pu­ri­nen ja sit­ruk­si­nen val­ko­vii­ni, jos­sa on ha­pok­kuut­ta ja raik­kaut­ta run­sail­le kala- ja äy­ri­äis­ruo­il­le sekä mä­dil­le. Vii­nis­sä on li­säk­si hen­toa kyp­sää he­del­mäi­syyt­tä, ap­ri­koo­sia ja yrt­ti­syyt­tä. Kel­po ape­ri­tii­vi­vii­ni run­saan il­lal­li­sen al­kuun.

ME­HE­VÄ TEMP­RA­NIL­LO KIN­KUN KA­VE­RIK­SI

CLEA RE­SER­VA 2011, ES­PAN­JA, 19,90 e

Lä­hes hil­lo­mai­sen kyp­sän he­del­mäi­nen temp­ra­nil­lo Ri­be­ra del Du­e­ros­ta on peh­me­än tan­nii­ni­nen, tum­man kir­sik­kai­nen ja hel­pos­ti lä­hes­tyt­tä­vä seu­rus­te­lu­vii­ni.

Cle­as­sa on maus­tei­suut­ta ja tam­mi­suut­ta, jot­ka an­ta­vat sil­le run­saan ja vi­vah­teik­kaan ra­ken­teen. Eri­no­mai­nen vah­vem­pi kink­ku­vii­ni, joka is­tuu myös mui­den maus­teis­ten ja pit­kään kyp­sy­tet­ty­jen li­ho­jen pa­rik­si.

RI­O­JAN HIE­NO KLAS­SIK­KO

LAN GRAN RE­SER­VA 2007, ES­PAN­JA, 22,90 e

Tyy­li­käs ja silk­ki­sen tan­nii­ni­nen, hie­no Ri­o­jan klas­sik­ko­vii­ni, jos­sa on ke­hit­ty­nei­syy­den mu­ka­naan tuo­maa nah­kai­suut­ta, ma­ke­aa vii­ku­naa ja kyp­sää kir­sik­kaa. Mah­ta­va vii­ni tum­mien li­ho­jen ja vah­vo­jen juus­to­jen kump­pa­nik­si tai nau­tit­ta­vak­si il­la­nis­tu­jai­sis­sa sel­lai­se­naan.

TÄY­DEL­LI­NEN LAH­JA­VII­NI RIIS­TAN YS­TÄ­VÄL­LE

GAB­RIEL MEF­F­RE CÔTE RÔTIE LAU­RUS 2012, RANS­KA, 50,50 e

Upea pip­pu­ri­nen sy­rah yh­del­tä Rans­kan van­him­mal­ta vii­ni­a­lu­eel­ta Rhônes­ta. Mo­ni­vi­vah­tei­nen run­sas vii­ni, jon­ka tyy­li­käs ma­ku­maa­il­ma tar­jo­aa maus­tei­suut­ta, tan­nii­ne­ja, tum­maa kir­sik­kaa ja ele­gant­tia ta­sa­pai­noa. Lau­rus on val­mis juo­ta­vak­si nyt, mut­ta ke­hit­tyy vie­lä use­an vuo­den ajan. Myyn­nis­sä hie­nos­sa puu­laa­ti­kos­sa.

MA­KEA ITA­LI­A­LAI­NEN JÄL­KI­RUO­KA­PÖY­TÄÄN

DO­MI­NI VE­NE­TI RE­CI­O­TO DEL­LA VAL­PO­LI­CEL­LA 2013, ITA­LIA, 20,70 e 0,5 L

Juus­to­jen ja jou­lun ma­kei­den herk­ku­jen seu­raan so­pii hie­man maus­tei­nen ja kyp­sien mar­jo­jen aro­me­ja täyn­nä ole­va re­ci­o­to-vii­ni. Ry­pä­lei­tä on kui­vat­tu en­nen käy­mis­tä, joka mais­tuu vii­nis­sä ma­keu­te­na ja in­ten­sii­vi­se­nä aro­mik­kuu­te­na. Re­ci­o­to käy lois­ta­vas­ti jäl­ki­ruo­ak­si myös sel­lai­se­naan. Jou­lu­na tyy­lik­kääs­sä puu­laa­ti­kos­sa.

VUO­SI­KER­TA­PORT­VII­NI KÄ­TE­VÄS­SÄ KOOS­SA

GRA­HAM´S QUIN­TA DOS MAL­VE­DOS VIN­TA­GE PORT 2004, POR­TU­GA­LI, 28,80 e 0,375 L

Gra­ham´sin vuo­si­ker­ta­port­vii­nis­sä on kaik­ki klas­si­kon ai­nek­set. Vii­ni on tum­man kir­sik­kai­nen, maus­tei­nen ja suk­lai­nen, erit­täin ta­sa­pai­noi­nen sekä tyy­li­käs. Puo­li­kas pul­lo­ko­ko riit­tää hy­vin jäl­ki­ruo­kien tai juus­to­jen kans­sa pie­nem­mäl­le po­ru­kal­le, sil­lä avat­tu vuo­si­ker­ta­port ei juu­ri säi­ly.

VAL­KOI­NEN PORT­VII­NI JUUS­TO­TAR­JOT­TI­MEN KANS­SA

FER­REI­RA 10 YE­ARS WHITE PORT, POR­TU­GA­LI, 17,90 e 0,375 L

Hie­no jäl­ki­ruo­ka- ja seu­rus­te­lu­vii­ni on myös val­koi­nen port, jon­ka kui­vat­tu­jen he­del­mien aro­mit so­pi­vat eri­no­mai­ses­ti juus­to­jen pa­rik­si. Vii­nis­sä on peh­me­ää päh­ki­näi­syyt­tä ja maus­tei­ta, jot­ka osu­vat hy­vin jou­lui­seen ma­ke­aan ma­ku­maa­il­maan.   KAT­SO MYÖS:   2 x jou­lui­nen al­kud­rink­ki   Ro­seen­pu­nai­sil­la kup­lil­la juh­laan

Lue Myös

Sipulihilloke

Pääsiäisenä syödään lammasta

Dukkahilla maustettu vegesalaatti

Sipulihilloke

Pääsiäisenä syödään lammasta

Dukkahilla maustettu vegesalaatti

Rahka raikastaa pääsiäisherkut

Broileripata ruusunmarjojen ja bulgurin kera

Mainiot munaherkut

Talviset lämpimät juomat ilman alkoholia

Roseenpunaisilla kuplilla juhlaan

Piparkakkutalon helpot koristeluvinkit

Talviset lämpimät juomat ilman alkoholia

Roseenpunaisilla kuplilla juhlaan

Piparkakkutalon helpot koristeluvinkit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2