MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 1-2/2016
4 annosta
oliiviöljyä
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
2 punaista chilipaprikaa
2 tomaattia
2 tlk (à 400 g) säilyketomaatteja
2–3 laakerinlehteä
¾ tl merisuolaa
rouhittua mustapippuria
1–2 kuivattua chiliä
4 munaa
Lisäksi:
4–8 maissi- tai vehnätortillaa
1–2 avokadoa
100 g cheddarjuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
korianteria tai lehtipersiljaa
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Halkaise paprikat, poista niistä kannat ja siemenet ja viipaloi. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Viipaloi tuoreet tomaatit.
2. Kuumenna öljy kannellisessa paistinpannussa. Lisää sipulit, paprikat ja hienonnettu chili. Kääntele kunnes kasvikset pehmenevät.
3. Kaada joukkoon säilyketomaatit, lisää laakerinlehdet, suola ja pippuri ja murenna kuivatut chilit. Kiehauta ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.
4. Kun kastike on paksua, lado päälle viipaloidut tomaatit. Tee lusikalla pieniä kaivantoja seokseen ja riko niihin munat. Laita kansi päälle ja kypsennä pari minuuttia, kunnes munat ovat hyytyneet.
5. Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret ja viipaloi avokadot. Raasta juusto. Tarjoa huevos rancheros lämmitettyjen tortilloiden, avokadoviipaleiden, juustoraasteen ja ranskankerman kanssa. Viimeistele yrteillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2