Artikkeli

Hanhenkoivet

Poista hanhenkoivista reisiluu. Suolaa koivet sisältä ja ulkopuolelta kunnolla ja mausta valkopippurilla...

12 kpl han­hen­koi­pia

suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria

2 kg an­kan/han­hen­ras­vaa tai 3 l li­ha­lien­tä

muu­ta­ma tim­ja­min ok­sa

1 ko­ko­nai­nen val­ko­si­pu­li

1. Pois­ta han­hen­koi­vis­ta rei­si­luu.

2. Suo­laa koi­vet si­säl­tä ja ul­ko­puo­lel­ta kun­nol­la ja maus­ta val­ko­pip­pu­ril­la. Nos­ta koi­vet uu­nin­kes­tä­vään as­ti­aan.

3. Läm­mi­tä han­hen­ras­va ja kaa­da koi­pien pääl­le. Jos et löy­dä kau­pas­ta han­hen­ras­vaa, käy­tä ras­van ase­mas­ta li­ha­lien­tä. Kie­hau­ta li­ha­lie­mi ja kaa­da koi­pien pääl­le.

4. Hal­kai­se val­ko­si­pu­li ja lai­ta se sekä tim­ja­min ok­sat ras­van/lie­men jouk­koon

5. Kyp­sen­nä koi­pia 120-as­tei­ses­sa uu­nis­sa rei­lut kol­me tun­tia, kun­nes liha on kyp­sää ja ir­to­aa mel­kein luus­ta. Nos­ta koi­vet ras­vas­ta/lie­mes­tä ja ase­ta tar­jol­le.