Sanna Peurakoski
Ohje Mari Harjula Kuva Sanna Peurakoski
Grillattu härkä
4 annosta
noin 700 naudan sisäpaistia tai ulkofileetä
½ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
öljyä
1. Kuumenna grilli tai valurautapannu. Voitele pihvit öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Grillaa tai paahda lihaa noin neljä minuutta, kunnes liha on mediumkypsää eli jää sisältä hieman punertavaksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
Chimichurrikastike
4 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
½ dl tuoretta oreganoa hienonnettuna
3-4 valkosipulinkynttä
¼ tl kuivattua chilipippuria
¾ dl oliiviöljyä
1 rkl vastapuristettua limetmehua
½ tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1. Mittaa yrtit ilmavasti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna sen käydä, kunnes ainekset ovat hienoa massaa.
Mustapavut tomaattikastikkeessa
7 dl mustapapuja
1 rkl öljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika
2 ½ dl vettä
1 ½ rkl kanafondia
400 g kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 laakerinlehti
½ tl suolaa
1. Liota mustapapuja vedessä 10-12 tuntia. Siivilöi ja huuhtele pavut. Keitä papuja runsaassa vedessä 40-60 minuuttia. Valuta.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi paprika.
3.Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää paprikat, pavut ja muut ainekset. Keitä hiljalleen 15-20 minuuttia kunnes seos sakenee. Poista laakerinlehti.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2