Artikkeli

Sanna Peurakoski

Oh­je Mari Har­ju­la Kuva San­na Peu­ra­kos­ki

Grillihärkä, chimic­hur­ri­kastike ja mustapavut tomaat­ti­kas­tik­keessa

Tuo pala Etelä-Amerikkaa lautaselle argen­tii­na­lai­sella chimic­hur­ri­kas­tik­keella ja mustapavuilla tomaat­ti­kas­tik­keessa. Chimichurrista on monta versiota, mutta aina kastikkeessa on valkosipulia ja persiljaa. Voit valmistaa kastikkeen tehose­koit­ti­messa tai hienontamalla ainekset veitsellä.

Gril­lat­tu här­kä

4 an­nos­ta

noin 700 nau­dan si­sä­pais­tia tai ul­ko­fi­lee­tä

½ tl suo­laa

¼ tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

öl­jyä

1. Kuu­men­na gril­li tai va­lu­rau­ta­pan­nu. Voi­te­le pih­vit öl­jyl­lä ja maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

2. Gril­laa tai paah­da li­haa noin nel­jä mi­nuut­ta, kun­nes liha on me­dium­kyp­sää eli jää si­säl­tä hie­man pu­ner­ta­vak­si. Leik­kaa liha ohuik­si vii­pa­leik­si.

Chi­mic­hur­ri­kas­ti­ke

4 dl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

½ dl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

3-4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

¼ tl kui­vat­tua chi­li­pip­pu­ria

¾ dl olii­vi­öl­jyä

1 rkl vas­ta­pu­ris­tet­tua li­met­me­hua

½ tl suo­laa

ri­paus rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Mit­taa yr­tit il­ma­vas­ti. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Lai­ta kaik­ki ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­meen ja an­na sen käy­dä, kun­nes ai­nek­set ovat hie­noa mas­saa.

Mus­ta­pa­vut to­maat­ti­kas­tik­kees­sa

7 dl mus­ta­pa­pu­ja

1 rkl öl­jyä

1 si­pu­li

2-3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

2 ½ dl vet­tä

1 ½ rkl ka­na­fon­dia

400 g ko­ko­nai­sia säi­löt­ty­jä to­maat­te­ja

1 laa­ke­rin­leh­ti

½ tl suo­laa

1. Li­o­ta mus­ta­pa­pu­ja ve­des­sä 10-12 tun­tia. Sii­vi­löi ja huuh­te­le pa­vut. Kei­tä pa­pu­ja run­saas­sa ve­des­sä 40-60 mi­nuut­tia. Va­lu­ta.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta kan­ta ja sie­me­net ja kuu­ti­oi pap­ri­ka.

3.Kuul­lo­ta si­pu­lia ja val­ko­si­pu­lia pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää pap­ri­kat, pa­vut ja muut ai­nek­set. Kei­tä hil­jal­leen 15-20 mi­nuut­tia kun­nes seos sa­ke­nee. Pois­ta laa­ke­rin­leh­ti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ