Artikkeli

Teks­ti San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Koti ja keit­tiö 6–7/2015

Grillatut marjaritarit

Valjasta pulla suitsimaan makeannälkää. Grillaa viipaleisiin vauhtiraidat ja tarjoa lisäksi ranskankermaa ja marjoja. Valuta vielä pisteeksi iin päälle kinus­ki­kas­ti­ketta.

1 prk (150 g) rans­kan­ker­maa

2 tl sit­ruu­na­me­hua

2 rkl to­mu­so­ke­ria

8 ohut­ta vii­pa­let­ta pul­laa

2 rkl voi­su­laa

4 dl mar­jo­ja, esim. man­sik­kaa, mus­tik­kaa ja va­del­maa

1 dl ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

1. Maus­ta rans­kan­ker­ma sit­ruu­na­me­hul­la ja to­mu­so­ke­ril­la.

2. Sudi pul­la­vii­pa­leil­le ke­vy­es­ti voi­ta. Gril­laa pa­lo­ja muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes ne läm­pe­ne­vät ja saa­vat vä­riä.

3. Tar­joa mar­jo­jen, rans­kan­ker­man ja ki­nus­ki­kas­tik­keen kera.

Vii­ni­suo­si­tus: Ma­ke­an he­del­mäi­nen ja ru­si­nai­nen Gan­cia As­ti Dol­ce, Ita­lia, 11,99 e