Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Gluteenittomat marjamururuudut

Rapeaa murua päällä, mehevää täytettä välissä ja alla ihana muropohja. Marjaruudut ovat gluteenittomia, joten ne sopivat moneen ruokavalioon!

Kar­de­mum­mai­set mar­ja­mu­ru­ruu­dut

15 min + 40 min . hel­poh­ko . 11 e

noin 12 pa­laa

7 ½ dl glu­tee­ni­ton­ta jau­hoa (Sun­nun­tai)

1 ½ dl ki­de­so­ke­ria

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl kar­de­mum­maa

225 g voi­ta

1 ka­nan­mu­na

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Täy­te:

400 g mar­jo­ja (va­del­mia ja mus­ti­koi­ta)

1 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 tl mais­si­tärk­ke­lys­tä

1. Tee täy­te. Se­koi­ta mar­jat, so­ke­rit ja mais­si­tärk­ke­lys kes­ke­nään.

2. Val­mis­ta poh­ja. Yh­dis­tä jau­hot, so­ke­rit, lei­vin­jau­he ja kar­de­mum­ma kes­ke­nään. Nypi tai se­koi­ta te­ho­leik­ku­ris­sa kuu­ti­oi­tu voi kui­vien ai­nei­den jouk­koon. Vat­kaa ka­nan­mu­nan ra­ken­ne rik­ki. Li­sää mui­den ai­nei­den jouk­koon.

3. Pai­ne­le noin rei­lu puo­let tai­ki­nas­ta lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­tet­tyyn vuo­kaan (23 x 32 cm). Jos tai­ki­na tun­tuu tah­me­al­ta, jau­ho­ta kä­det glu­tee­nit­to­mil­la jau­hoil­la tai kau­li tai­ki­naa kah­den lei­vin­pa­pe­rin vä­lis­sä vuo­kaan so­pi­vak­si. Li­sää mar­jat. Pai­ne­le lo­pus­ta tai­ki­nas­ta pie­niä no­ka­rei­ta ja nos­ta ne mar­jo­jen pääl­le.

4. Pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 40 mi­nuut­tia. Jos pin­ta tum­muu lii­kaa, pei­tä fo­li­ol­la.

Vink­ki! Jos pais­tat ruu­dut glu­tee­nia si­säl­tä­väs­tä jau­hois­ta, pais­to­ai­kaa voi ol­la syy­tä ly­hen­tää. Tark­kai­le siis pais­toa ja pei­tä tar­vit­ta­es­sa fo­li­ol­la, jos pin­ta tum­muu lii­kaa.

Photography: Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ