Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Kardemummaiset marjamururuudut
15 min + 40 min . helpohko . 11 e
noin 12 palaa
7 ½ dl gluteenitonta jauhoa (Sunnuntai)
1 ½ dl kidesokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
225 g voita
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
400 g marjoja (vadelmia ja mustikoita)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelystä
1. Tee täyte. Sekoita marjat, sokerit ja maissitärkkelys keskenään.
2. Valmista pohja. Yhdistä jauhot, sokerit, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Nypi tai sekoita teholeikkurissa kuutioitu voi kuivien aineiden joukkoon. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää muiden aineiden joukkoon.
3. Painele noin reilu puolet taikinasta leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan (23 x 32 cm). Jos taikina tuntuu tahmealta, jauhota kädet gluteenittomilla jauhoilla tai kauli taikinaa kahden leivinpaperin välissä vuokaan sopivaksi. Lisää marjat. Painele lopusta taikinasta pieniä nokareita ja nosta ne marjojen päälle.
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä foliolla.
Vinkki! Jos paistat ruudut gluteenia sisältävästä jauhoista, paistoaikaa voi olla syytä lyhentää. Tarkkaile siis paistoa ja peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.
Photography: Reetta Pasanen
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.
Kylmien kesäruokien parhaat: snapsigraavattu lohi, skagenröra, uudet perunat ja sillivati.
Reetta Pasanen
Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
Hanna Linnakko
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
FABIAN BJORK
Laita aurinko paistamaan lautaselle ja viipaloi alkupalaksi appelsiinisalaatti. Kesäpastan pääroolissa komeilee kukkiva kaali eli ruokaan voi käyttää romescoa, kukkakaalia tai parsakaalia. Simppeliä ja niin hyvää!
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2