Koti ja keittiö 3/2011 Katri Schröder | Kuvat Arto Vuohelainen
4 annosta
1/2 vaniljatanko
4 dl maitoa
2 munaa
2 keltuaista
1 dl sokeria
2 rkl mantelilikööriä
Sokerisiirappi:
1 dl sokeria
2 rkl vettä
1. Valmista ensin sokerisiirappi. Sulata sokeri pienellä paistinpannulla, kunnes se muuttuu kauniin vaaleanruskeaksi. Varo polttamasta. Lisää varovasti vesi ja anna seoksen kiehua tasaiseksi. Jaa sokerisiirappi välittömästi neljän pienen, uuninkestävän annosvuoan pohjille. Kääntele vuokia niin, että siirappi peittää koko pohjan.
2. Mittaa maito kattilaan. Halkaise puolikas vaniljatanko ja raaputa sisus maitoon. Nosta maitoon myös tanko. Lämmitä maito kiehumispisteeseen. Siirrä kattila syrjään ja anna maidon maustua hetken aikaa.
3. Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri keskenään. Poista vaniljatanko maidosta. Sekoita maito ja munavaahto. Mausta manteliliköörillä ja sekoita kevyesti. Jaa seos tasaisesti uunivuokiin siirapin päälle.
4. Nosta pienet vuoat yhteen isompaan, korkealaitaiseen uunivuokaan. Kaada isoon vuokaan varovasti kuumaa vettä niin, että vesi ulottuu 2/3 annosvuokien korkeudelle. Nosta uunivuoka 175-asteiseen uuniin ja kypsennä maitovanukkaita noin 45 minuuttia.
5. Nosta annosvuoat jäähtymään. Nosta jäähtynet vuoat vetäytymään vielä noin kahdeksaksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
6. Irrota vanukkaiden reunat pyöräyttämällä veitsen kärjellä reunaa vasten. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa vanukkaat lautasille.
Valmistusaika: noin 1 t + jäähtyminen ja vetäytyminen, noin 10 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2