Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
4 annosta / 16 pihviä
2–3 (400 g) punajuurta
1 (350 g) jauhoinen peruna
½ dl manteleita
1 tl suolaa
1 tl timjamia
2 kananmunaa
150 g vuohenjuustoa
Paistamiseen:
voita tai kasvirasvasekoitetta
1. Kuori ja raasta punajuuret ja peruna raastimen karkealla terällä. Nosta juuresraaste tiheäreikäiseen siivilään ja purista juureksista irtoava neste pois, niin että raaste on mahdollisimman kuivaa.
2. Kaada juuresraaste kulhoon. Hienonna mantelit veitsellä karkeaksi muruksi. Sekoita juuresraasteen joukkoon mantelirouhe ja kananmunat. Mausta seos suolalla ja timjamilla. Murustele joukkoon vuohenjuusto.
3. Kuumenna nokare rasvaa lettupannun koloissa. Nostele koloihin juuresraasteseosta ja tasoita pinta. Paista keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Voit kypsentää pihvit myös 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
4. Tarjoile pihvien kanssa hunajalla ja tuoreella mintulla maustettua jogurttia.
Valmistusaika: 25 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 8 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2