Opas
Resepti

Vuohelainen Arto

Suvi Rüster

Punajuuri-mantelipihvit saavat makua vuohenjuustosta

Punajuuri on ihana juures, josta paistuvat herkullisen pihvit. Raasteen joukkoon rouhitaan manteleita ja murustetaan vuohenjuustoa.

4 an­nos­ta / 16 pih­viä

2–3 (400 g) pu­na­juur­ta

1 (350 g) jau­hoi­nen pe­ru­na

½ dl man­te­lei­ta

1 tl suo­laa

1 tl tim­ja­mia

2 ka­nan­mu­naa

150 g vuo­hen­juus­toa

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta tai kas­vi­ras­va­se­koi­tet­ta

1. Kuo­ri ja raas­ta pu­na­juu­ret ja pe­ru­na raas­ti­men kar­ke­al­la te­räl­lä. Nos­ta juu­res­raas­te ti­he­ä­rei­käi­seen sii­vi­lään ja pu­ris­ta juu­rek­sis­ta ir­to­a­va nes­te pois, niin et­tä raas­te on mah­dol­li­sim­man kui­vaa.

2. Kaa­da juu­res­raas­te kul­hoon. Hie­non­na man­te­lit veit­sel­lä kar­ke­ak­si mu­ruk­si. Se­koi­ta juu­res­raas­teen jouk­koon man­te­li­rou­he ja ka­nan­mu­nat. Maus­ta seos suo­lal­la ja tim­ja­mil­la. Mu­rus­te­le jouk­koon vuo­hen­juus­to.

3. Kuu­men­na no­ka­re ras­vaa let­tu­pan­nun ko­lois­sa. Nos­te­le ko­loi­hin juu­res­raas­te­se­os­ta ja ta­soi­ta pin­ta. Pais­ta kes­ki­läm­möl­lä noin 4 mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin. Voit kyp­sen­tää pih­vit myös 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25 mi­nuut­tia.

4. Tar­joi­le pih­vien kans­sa hu­na­jal­la ja tuo­reel­la min­tul­la maus­tet­tua jo­gurt­tia.

Val­mis­tu­sai­ka: 25 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 8 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ