Vuohelainen Arto
Suvi Rüster
Kesäkurpitsa-lasagne
Suvi Rüster kuvat Arto Vuohelainen
4 annosta
1 iso (700 g) kesäkurpitsa
1 tl suolaa
Tomaattikastike:
2 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
1 kasvisfondikuutio
1 tlk (400 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl sokeria
Juustoseos:
125 g buffalomozzarellaa
1 rs (100 g) mustapippurituorejuustoa
1 keltuainen
150 g juustoraastetta, esim. goudaa
1. Kuori ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kesäkurpitsaviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele viipaleille suolaa. Itketä 10 minuuttia. Pyyhi kesäkurpitsaviipaleiden päälle tihkunut neste pois talouspaperilla. Paahda 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna vesi ja liuota joukkoon fondikuutio.
3. Sekoita kulhossa tomaattimurska, kasvisliemi, valkosipulit, oliiviöljy, fenkolinsiemenet ja sokeri.
4. Valuta mozzarella liemestä. Sekoita kulhossa mozzarella, tuorejuusto, keltuainen ja juustoraaste.
5. Kaada parin litran vetoisen uunivuoan pohjalle puolet tomaattikastikkeesta. Lado päälle puolet kesäkurpitsaviipaleista ja puolet juustoseoksesta. Kaada päälle loput tomaattikastikkeesta, kesäkurpitsaviipaleet ja juustoseos.
6. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes juustokuorrutus on kauniin ruskea. Lisää halutessasi päälle tuoretta, hienonnettua oreganoa. Tarjoile tuoreen maalaisleivän kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 12 e
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2