Koti ja Keittiö 08/07
(6–8 annosta)
Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
8 liivatelehteä + tilkka vettä
2 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl sokeria
3 rkl sitruslikööriä (esim. Triple sec)
yhden limetin raastettu kuori ja mehu
100 g valkosuklaata
3 dl kuohu- tai vispikermaa
Koristeluun:
noin 1/2 l tuoreita mansikoita
1 limetti
noin 50 g valkosuklaata
1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimuruihin. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
2. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita jogurtti, sokeri, likööri raastettu limetin kuori ja mehu.
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen hieman jäähtyä. Vaahdota kerma.
4. Liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana jogurttiseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää suklaa ja kääntele joukkoon varovasti vaahtokerma.
5. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.
6. Laita kakku tarjoiluvadille. Halkaise mansikat, viipaloi limetti ja rouhi valkosuklaa tai vuole se lastuiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Koristele kakku.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2